Králičí játra rozmixujeme v nožovém mixéru s rozetřeným česnekem. Dáme si je do misky dochutíme pepřem a soli a zahustíme strouhankou. Z těstíčka tvoříme kuličky, které pak zavaříme do polévky. Do 1 a 1/4 litru vody dáme očištěnou mrkev, petržel , kousek celeru, srdce z králíka a králičí hlavu. Necháme vařit 45 minut, pak vývar zcedíme. Dochutíme polévkovým kořením a soli a zavaříme játrové knedlíčky, které jsme si připravili. Vše ještě povaříme 10 minut.
Červená
řepa (latinsky beta vulgaris) je naprosto nenáročná dvouletá plodina, která
netrpí škůdci ani nemocemi a nevyžaduje žádnou péči, roste téměř sama. Pokud si
ji vysejeme na zahrádku, získáme oproti té kupované mnoho...
zobrazit článek