Název | Množství a jednotka |
---|---|
hovězí kližka | 600 g |
cibule | 3 ks |
světlé pivo | 300 ml |
hovězí vývar | 500 ml |
česnek | 4-5 stroužků |
mletá sladká paprika | 2 lžíce |
pálivá paprika | 1 lžička |
drcený kmín | 1 lžička |
majoránka | 1 lžička |
pepř | |
hladká mouka | 2 lžičky |
sádlo | 3 lžíce |
sůl |
Postup: Křehké těsto:Na vále smícháme mouku, 140g moučkového cukru, citronovou kůru a... zobrazit recept
Postup: Upečeného králíka obereme a maso nakrájíme na malé kousky. Papriku nakrájíme... zobrazit recept
Postup: Suroviny1/2 menší hlávky kapustycca 1/4 kostky hovězího bujonusůlpepřlžička... zobrazit recept
Postup: Na másle osmahneme najemno nakrájenou cibulku dorůžova, přidáme nakrájené uzené... zobrazit recept
Postup: Krůtí maso nakrájené na nudličky orestujeme na oleji, přidáme nahrubo... zobrazit recept
Žloutky: zbylé žloutky dáme do porcelánového hrníčku a zalijeme lžičkou oleje. Chléb: nejlépe je uložený do chlebovky, přikrytý utěrkou. K chlebu můžeme přidat rozkrojené jablko, vydrží déle vláčný. Tvaroh: tvrdý tvaroh se... zobrazit článek
Horský hotel Hamry se nachází na okraji obce Čeladná, která je obklopena...