25. 6. 2022   |   svátek má Ivan
 

Kapusťačka

polévka na oběd nebo
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 15 min.
Vaření: 20 min.
Dana Beňaková



Postup
Suroviny

1/2 menší hlávky kapusty
cca 1/4 kostky hovězího bujonu
sůl
pepř
lžička dětské krupičky
1 celé vejce
voda

Hlávku kapusty jemně nakrouháme, dáme do hrnce, mírně osolíme a opepříme, přidáme kousek bujonové kostky, zalijeme vodou a dáme vařit.
Cca po 15ti minutách vaření přidáme lžičku dětské krupičky, kterou v hrnci rozšleháme vidličkou a necháme chvilku povařit. Poté vklepneme vajíčko (máme-li zbylé bílky, můžeme je přidat), které rovněž rozšleháme vidličkou.
Chviličku ještě povaříme a můžeme podávat.
Dobrou chuť.


Další fotografie
 


RECEPTY

Rebarborový koláč

Postup: Utřeme máslo s cukrem a žloutky, přidáme mouku promíchanou s práškem do pečiva,... zobrazit recept

RECEPTY

"Zelená" z krupice a vajíčka

Postup: V hrnci zpěníme plátek másla, zasypeme dvěma lžícemi dětské krupičky a za... zobrazit recept

RECEPTY

Koláč s ovocem

Postup: V míse utřeme změklé máslo, cukr, vejce. Přidáme mouku s práškem do pečiva a... zobrazit recept

RECEPTY

Třešňová bublanina

Postup: Změklý tuk napěníme, přidáme žloutky a cukr a utřeme lehké těsto. Po lžících... zobrazit recept

RECEPTY

Perníkový betlém a svícínky

Postup: V hrnci rozpustíme 1 lžíci tuku a vody a přidáme med. Do mísy dáme mouku, cukr,... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Sbíráme éčka...

Kdo to má pořád sledovat, jestli je v jídle nějaké to éčko, řekne si spousta z nás. Pokud nám ale na našem těle záleží, měli bychom si trochu toho času na prostudování, alespoň těch nejškodlivějších přídatných látek... zobrazit článek

RESTAURACE

Il Mercato

Italská restaurace Il Mercato reprezentuje pravou italskou kuchyni s důrazem na...