22. 5. 2024   |   svátek má Emil
 

Kapusťačka

polévka na oběd nebo
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 15 min.
Vaření: 20 min.
Dana Beňaková



Postup
Suroviny

1/2 menší hlávky kapusty
cca 1/4 kostky hovězího bujonu
sůl
pepř
lžička dětské krupičky
1 celé vejce
voda

Hlávku kapusty jemně nakrouháme, dáme do hrnce, mírně osolíme a opepříme, přidáme kousek bujonové kostky, zalijeme vodou a dáme vařit.
Cca po 15ti minutách vaření přidáme lžičku dětské krupičky, kterou v hrnci rozšleháme vidličkou a necháme chvilku povařit. Poté vklepneme vajíčko (máme-li zbylé bílky, můžeme je přidat), které rovněž rozšleháme vidličkou.
Chviličku ještě povaříme a můžeme podávat.
Dobrou chuť.


Další fotografie
 


RECEPTY

Brusinkové marokánky

Postup: Z tekuté šlehačky, cukru, másla, polohrubé mouky a vanilkového cukru svaříme... zobrazit recept

RECEPTY

Szegedínský guláš s uzeným masem

Postup: Vepřovou plec a uzenou krkovičku nakrájíme na kostky, cibuli oloupeme a... zobrazit recept

RECEPTY

Domácí rohlíky

Postup: Do mísy nasypeme obě mouky, promícháme, nahoře uděláme důlek. Odměříme si 280... zobrazit recept

RECEPTY

Rybízový sirup

Postup: Rybíz odstopkujeme, omyjeme, nasypeme do uzaviratelné nádoby a trochu... zobrazit recept

RECEPTY

Srnčí guláš

Postup: Srnčí maso (jelení, kančí) odblaníme a nakrájíme na kostky. Ve velkém hrnci na... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Česnek

     Malá, voňavá palička česneku, některými odsuzovaná pro... zobrazit článek

PENZIONY

Hotel Grůň Mosty u Jablunkova

Hotel Grůň Mosty u Jablunkova se nachází v Moravskoslezských Beskydech na úpatí...