13. 5. 2024   |   svátek má Servác
 

Zapomenuté heslo › Pudink s jogurtem

Název Množství a jednotka
vanilkový pudink 1 ks
mléko 1/2 l
cukr krupice 3 lžíce
jogurt bílý (3.5% tuku) 250 g
maliny 200 g
Zobrazit všechny ingredience

moučník
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 20 min.
Vaření: 10 min.
Mamut :-)



Postup
Uvaříme pudink z půl litru mléka, pudinkového prášku a 3 vrchovatých lžic krupicového cukru. Hrnec s pudinkem dáme do studené vody vychladnout, občas zamícháme, aby se nám neutvořil na povrchu škraloup. Maliny rozmačkáme vidličkou a osladíme moučkovým cukrem. Do vlažného pudinku vmícháme metličkou dva bílé smetanové jogurty. Do sklenic nebo misek dáme pár piškotů, nalijeme do poloviny pudinkovou směs, další vrstva budou dvě lžičky rozmačkaných malin, dolijeme zbytkem pudinku a povrch dozdobíme rozmačkanými a čerstvými malinami. Necháme v lednici cca dvě hodiny vychladit.

Tip:
Dezert můžeme připravit i bez ovoce a bez piškotů.


 


RECEPTY

Makovec s jablkovou polevou

Postup: Do mísy dáme mouku s práškem do pečiva, cukr, mléko, olej, mletý mák, vejce,... zobrazit recept

RECEPTY

Jahodový džem

Postup: Nejprve si nachystáme skleničky - vyvaříme skleničky i víčka, nebo to za nás... zobrazit recept

RECEPTY

Svíčková na smetaně

Postup: Hovězí maso očistíme, odblaníme a prošpikujeme slaninou - do masa nožem... zobrazit recept

RECEPTY

Kapustové karbanátky

Postup: Kapustu očistíme, odkrojíme košťál a nakrájíme na menší kousky. Můžeme použít... zobrazit recept

RECEPTY

Panenka s jemnou pepřovou omáčkou

Postup: Panenku (vepřovou, telecí) nakrájíme na špalíky o délce asi 15 cm. Ze všech... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Med

Už staří Egypťané si cenili med pro své blahodárné účinky. V tzv. Smithově... zobrazit článek

RESTAURACE

Zámek Zábřeh

Restaurant najdete pod původními renesančními klenbami, s otevřeným cihlovým...