18. 5. 2024   |   svátek má Nataša
 

Čokoládová zmrzlina

Název Množství a jednotka
smetana ke šlehání 2 ks
čokoláda na vaření 100 g
hořké kakao 2 lžíce
med 4 lžíce

moučník
Kuchyně: česká
Příprava: 30 min.
Vaření:
Mamut :-)



Postup
V kastrůlku rozpustíme čokoládu na vaření, 4 lžíce medu a 2 lžíce hořkého kakaa. Smetanu ke šlehání ušleháme, opatrně do ní vlijeme rozpuštěnou čokoládu s medem, promícháme, vlijeme do formy, ve které budeme mrazit, a dáme do mrazáku. Každých dvacet minut směs promícháme lžící - seškrábneme už zmražený povrch a promícháme se zbytkem obsahu, mícháme dokud to lze, mražení trvá cca pět až šest hodin. Pokud bychom chtěli mít nanuky ve formičkách, dáváme je do formiček až cca po dvou hodinách mražení (a míchání - občasné zamíchání nám zajistí, že nanuky nebudou tvrdé).


 


RECEPTY

Paccheri plněné mletým masem a hlívou

Postup: Česnek nasekáme najemno a zpěníme na rozpáleném oleji. Přidáme na menší části... zobrazit recept

RECEPTY

Bílá zelňačka

Postup: Kysané zelí překrájíme na menší kousky a spolu s klobáskou, bobkovým listem,... zobrazit recept

RECEPTY

Zapékané kotlety s jablky a sýrem

Postup: Plátky kotlet osolíme, posypeme grilovacím kořením. Necháme hodinu odležet.Na... zobrazit recept

RECEPTY

Ředkvičková polévka

Postup: Svazek ředkviček očistíme, necháme i pár pěkných listů. Ředkvičky nakrájíme na... zobrazit recept

RECEPTY

Zavináče

Postup: Připravíme si nálev. Svaříme vodu s octem, cukrem soli, kořením a zeleninou.... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Kokosový olej

Kokosový olej Vás překvapí svou širokou škálou působnosti. Je to rostlinný olej získávaný z dužniny plodu kokosovníku, neboli kokosového ořechu. Má příjemnou vůni i chuť, při pokojové teplotě je tekutý a v lednici... zobrazit článek

PENZIONY

Hotel Bouzov

Hotel se nachází na náměstí malebného městečka Bouzov, přímo pod pohádkovým...