2. 6. 2024   |   svátek má Jarmil
 

Domácí nanuk Míša

Název Množství a jednotka
tučný tvaroh 250 g
zakysaná smetana 150 g
moučkový cukr 2 lžíce
vanilkový cukr 2 ks
čokoláda na vaření 100 g
Zobrazit všechny ingredience

moučník
Kuchyně: česká
Příprava: 10 min.
Vaření:
Mamut :-)



Postup
Tvaroh ušleháme se zakysanou smetanou, osladíme 2 lžícemi moučkového cukru a vanilkovým cukrem, krém vložíme do formiček nebo kelímků a dáme zmrazit. Pokud chceme i čokoládovou polevu, necháme nanuky zmrznout (a je třeba do nich během mražení zapíchnout dřívko), rozpustíme čokoládu se ztuženým tukem a necháme trochu zchladnout (jen tak, aby čokoláda neztuhla). Zmrzlé nanuky vyjmeme, namočíme do čokolády a okamžitě dáme opět zmrazit.

Tip:
Aby nebyl nanuk úplně tvrdý, doporučuje se přidat 1 - 2 lžíce medu.


 


RECEPTY

Tvarohové knedlíky nejlepší

Postup: Tvaroh smícháme v míse s vajíčky a špetkou soli, přidáme krupici, strouhanku,... zobrazit recept

RECEPTY

Zavináče

Postup: Připravíme si nálev. Svaříme vodu s octem, cukrem soli, kořením a zeleninou.... zobrazit recept

RECEPTY

Květákové placičky s ovesnými vločkami

Postup: Květák uvaříme v osolené vodě doměkka. V míse rozmačkáme vidličkou,... zobrazit recept

RECEPTY

Zelňačka

Postup: Zelí dáme vařit do osolené vody. Přidáme klobásku vcelku, bobkový list, nové... zobrazit recept

RECEPTY

Domácí ostraváček

Postup: Tvaroh, šlehačku a bílý smetanový jogurt smícháme nejprve vařečkou. Přidáme 2... zobrazit recept

VÝŽIVOVÁ PORADNA

Doporučení pro ty, kteří chtějí trvale zhubnout a chystají se k výživovému poradci

Alespoň týden si pište přesně, co jíte, pijete, v kolik hodin přesně, co... zobrazit článek

RESTAURACE

KORAS

Příjemná restaurace v centru Ostravy s výtečnou kuchyní a nabídkou čerstvých...