25. 1. 2022   |   svátek má Miloš
 

Dušená rýže

Název Množství a jednotka
rýže 2 hrnky
cibule 1/2 ks
hřebíček 3 ks
sůl

příloha
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 05 min.
Vaření: 25 min.
Mamut :-)



Postup
Rýži nasypeme do hrnce a zalijeme studenou vodou. Na jeden hrnek rýže dáváme dva hrníčky vody. Osolíme, přidáme cibuli, do které zapíchneme tři hřebíčky a pod pokličkou dusíme doměkka. Pokud se nám zdá rýže po vyvaření vody stále tvrdá, přilijeme trošku vroucí vody a dovaříme doměkka.


 


RECEPTY

Szegedínský guláš s uzeným masem

Postup: Vepřovou plec a uzenou krkovičku nakrájíme na kostky, cibuli oloupeme a... zobrazit recept

RECEPTY

Koule z mletého masa na zelenině

Postup: Mleté maso dáme do mísy a smícháme se strouhaným sýrem, vejcem, soli .... zobrazit recept

RECEPTY

Pečený pangasius na rozmarýnu

Postup: Zmraženou rybu (pangasius, treska, losos) rozmrazíme. Osolíme, okořeníme... zobrazit recept

RECEPTY

Vynikající pomazánka ze sardelové pasty

Postup: Nejdříve uvaříme vajíčka natvrdo. Změklé máslo vymícháme se smetanovým taveným... zobrazit recept

RECEPTY

Kuřecí vývar s domácími nudlemi

Postup: Omyté kuře vložíme do 3/4 l vlažné osolené vody, chvíli povaříme a potom... zobrazit recept

MOUDRÉ RADY BABIČEK

Jak napravit...

Povedlo se nám přesolit? Omáčky - záleží, jakou omáčku děláme. Smetanové zředíme mlékem s troškou mouky, smetanou, žloutkem rozmíchaným v trošce mléka nebo najemno nastrouhaným syrovým bramborem, omáčku pár minut ještě povaříme.... zobrazit článek

RESTAURACE

Jan Maria

Tradici moravské kuchyně důmyslně mixujeme s moderními trendy. S dobrým jídlem...