3. 7. 2025   |   svátek má Radomír
 

Dušená rýže

Název Množství a jednotka
rýže 2 hrnky
cibule 1/2 ks
hřebíček 3 ks
sůl

příloha
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 05 min.
Vaření: 25 min.
Mamut :-)



Postup
Rýži nasypeme do hrnce a zalijeme studenou vodou. Na jeden hrnek rýže dáváme dva hrníčky vody. Osolíme, přidáme cibuli, do které zapíchneme tři hřebíčky a pod pokličkou dusíme doměkka. Pokud se nám zdá rýže po vyvaření vody stále tvrdá, přilijeme trošku vroucí vody a dovaříme doměkka.


 


RECEPTY

Pirohy s houbami a zelím

Postup: Na vál prosejeme mouku, přidáme olej, vodu a špetku soli. Zpracujeme těsto,... zobrazit recept

RECEPTY

Houby se zelím

Postup: Na trošce olivového oleje orestujeme na proužky nakrájenou šalotku, přidáme... zobrazit recept

RECEPTY

Kuřecí stehna se smetanovým zelím

Postup: Kuřecí stehenní řízky zlehka naklepeme, osolíme (se solí opatrně, šunka je dost... zobrazit recept

RECEPTY

Králík na burgundský způsob

Postup: Králíka naporcujeme, můžeme použít také králičí plec, stehna nebo hřbety. Mrkev... zobrazit recept

RECEPTY

Papoušková buchta

Postup: Utřeme žloutky s cukrem a změklým máslem, postupně přidáme ostatní přísady... zobrazit recept

MOUDRÉ RADY BABIČEK

Jak napravit...

Povedlo se nám přesolit? Omáčky - záleží, jakou omáčku děláme. Smetanové zředíme mlékem s troškou mouky, smetanou, žloutkem rozmíchaným v trošce mléka nebo najemno nastrouhaným syrovým bramborem, omáčku pár minut ještě povaříme.... zobrazit článek

PENZIONY

Horský hotel Hamry

Horský hotel Hamry se nachází na okraji obce Čeladná, která je obklopena...