17. 5. 2024   |   svátek má Aneta
 

Zapomenuté heslo › Drůbeží játra na houbách

Název Množství a jednotka
drůbeží játra 600 g
houby 250 g
cibule 1 ks
smetana ke šlehání 100 ml
drůbeží vývar 300 ml
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 10 min.
Vaření: 40 min.
Mamut :-)



Postup
Drůbeží játra - kuřecí nebo krůtí - omyjeme, očistíme a nakrájíme na menší kousky. Cibuli nakrájíme nadrobno, zpěníme na oleji, přidáme játra, která opečeme ze všech stran. Přidáme nakrájené houby (čerstvé, mražené nebo zavařené),
promícháme, podlijeme vývarem, okořeníme kmínem a dusíme cca třičtvrtě hodinky doměkka. Pokud máme sušené hříbky, nejprve je předem namočíme (dáme tolik vody, aby byly jen ponořené) a vlijeme houby i s vodou, ve které se namáčely, zároveň s vývarem. K měkkým játrům přidáme lžíci a půl dijonské hořčice, omáčku osolíme, opepříme a zjemníme smetanou. Pokud se zdá omáčka moc řídká, můžeme zahustit lžičkou hladké mouky nebo špetkou solamylu. Podáváme s rýží, kuskusem nebo s těstovinami.



Další fotografie
 


RECEPTY

Brokolicový krém

Postup: Brokolici očistíme, rozebereme na růžičky. Brambory oloupeme a nakrájíme na... zobrazit recept

RECEPTY

Švestkový koláč s mandlemi

Postup: Žloutky utřeme s cukrem, postupně přidáváme mouku smíchanou s práškem do... zobrazit recept

RECEPTY

Borůvkové potěšení

Postup: V míse promícháme zakysané smetany s borůvkami nebo s borůvkovou marmeládou.... zobrazit recept

RECEPTY

Rybí polévka s rybími knedlíčky

Postup: Omyjeme a očistíme, alespoň 5 hlav. Dáme je vařit do hrnce s kořenovou... zobrazit recept

RECEPTY

Dušená mrkev

Postup: Mrkev očistíme a nakrájíme na drobnější kostičky. Zalijeme vodou jen tak, aby... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Česnek

     Malá, voňavá palička česneku, některými odsuzovaná pro... zobrazit článek

RESTAURACE

Ristorante di Valle

Restaurace je součástí Resortu Farské lúky, který se nachází v centru malebné...