10. 5. 2024   |   svátek má Blažena
 

Zeleninová terina

Název Množství a jednotka
brokolice 300 g
celer 300 g
mrkev 300 g
zázvor mletý 1/2 lžičky
vejce 3 ks
Zobrazit všechny ingredience

Kuchyně: česká zdravá kuchyně
Příprava: 01 h.
Vaření: 55 min.
Jarča



Postup
Nahrubo nastrouhanou mrkev uvaříme doměkka v osolené vodě se zázvorem. Zvlášť uvaříme v osolené vodě nastrouhaný celer (nebo nakrájený na malé kostičky) a zvlášť v osolené vodě uvaříme brokolici. Každou zeleninu scedíme a propláchneme studenou vodou. Rozmixujeme vždy s 1 vejcem. Dochutíme soli a pepřem. Formu vyložíme pečícím papírem a navrstvíme postupně mrkvovou, celerovou a brokolicovou kaši. Zakryjeme alobalem, který jsme potřeli olejem, postavíme do pekáče s vodou a pečeme až se terina zpevní. Necháme vychladnout, dáme ještě do ledničky a pak krájíme silnější plátky.


 


RECEPTY

Plněná vejce

Postup: Vajíčka uvaříme natvrdo, oloupeme a rozkrojíme napůl. Opatrně vyjmeme žloutky,... zobrazit recept

RECEPTY

Vajíčková pomazánka s hořčicí

Postup: Vajíčka uvaříme natvrdo a necháme vychladnout ve studené vodě. V misce utřeme... zobrazit recept

RECEPTY

Pomazánka "šupšup"

Postup: Hovězí maso ve vlastní šťávě z konzervy vyklopíme, překrájíme na menší kousky a... zobrazit recept

RECEPTY

Houby se zelím

Postup: Na trošce olivového oleje orestujeme na proužky nakrájenou šalotku, přidáme... zobrazit recept

RECEPTY

Falafel - karbanátky z cizrny

Postup: Cizrnu z plechovky přecedíme. Část cizrny rozmixujeme jen nahrubo, aby zůstaly... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Skořice

Voňavá skořice je výborným hřejivým a posilujícím prostředkem, který zahání... zobrazit článek

RESTAURACE

Hospůdka Na Maraláku

Hospůdka v malebném prostředí Beskyd s vynikající domácí kuchyní a příjemnou...