Natvrdo uvařená vejce nakrájíme na kostičky a dáme do mísy. Přidáme sterilovaný hrášek a překrájenou sterilovanou zeleninu. Nálev nevylejeme! K vejcím a zelenině přidáme majonézu. Nálev ze zeleniny doplníme vodou do 500 ml. V jedné polovině povaříme masox, odstavíme a za stálého mícháni rozpustíme želatinu. Přidáme druhou polovinu studeného nálevu a vše vmícháme k zelenině. Promícháme a nalijeme do formy vyložené potravinovou folii (nebo formiček) a dáme ztuhnout do ledničky.
Povedlo se nám přesolit?
Omáčky - záleží, jakou omáčku děláme. Smetanové zředíme
mlékem s troškou mouky, smetanou, žloutkem rozmíchaným v trošce mléka
nebo najemno nastrouhaným syrovým bramborem, omáčku pár minut ještě povaříme....
zobrazit článek