Ze 100 ml vlažného mléka, trochy mouky a droždí necháme vykynout kvásek. Do mísy dáme všechny ingredience, kvásek a zaděláme těsto. Necháme kynout asi 45 minut. Po vykynutí těsto přendáme na vál, utvoříme váleček asi 8 cm. Nakrájíme na stejné kousky, z kterých vytvarujeme rohlíčky. Přendáme na plech vyložený pečícím papírem a opět necháme 10 minut kynout. Po té rohlíčky potřeme rozšlehaným žloutkem. Dáme do předehřáté trouby a pečeme dorůžova. Jsou výborné, lepší než z obchodu.
Křen selský (Armoracia rusticana nebo dříve Cochlearia
armoracia) je domácí prostředek se zázračnými účinky na lidskou imunitu s širokou
paletou příznivých účinků na lidský organismus. Je to vytrvalá rostlina pěstovaná pro svůj...
zobrazit článek