27. 7. 2024   |   svátek má Věroslav
 

Minipizzy z lilku

Název Množství a jednotka
lilek 1 ks
žampiony 3 ks
šunka 100 g
eidam strouhaný 80 g
kečup
Zobrazit všechny ingredience

večeře
Kuchyně: česká
Příprava: 35 min.
Vaření: 10 min.
Jarča



Postup
Lilek nakrájíme na centimetrové plátky, posolíme a necháme půl hodiny vypotit. Pak je osušíme.
Mezi tím co se lilek "potí" si nakrájíme na plátky očištěné žampiony, nahrubo nastrouháme šunku nebo jiný salám a sýr.
Plech vyložíme pečícím papírem lehce jej potřeme olejem a rozprostřeme na něj lilky. Každý plátek potřeme olejem, kečupem, posypeme oreganem a rozdělíme na ně žampiony, šunku a posypeme sýrem. Dáme do předehřáté trouby a pečeme asi 8 minut.


 


RECEPTY

Borůvkovo rybízový koláč

Postup: V míse si utřeme vejce s olejem, cukrem a citronovou kůrou. Přidáme mouku s... zobrazit recept

RECEPTY

Kyselé rybičky

Postup: Nejdříve si připravíme nálev. Svaříme vodu s cukrem, soli a kořením /tymián,... zobrazit recept

RECEPTY

Zasmažená česnekačka

Postup: V hrnci osmažíme na lžíci sádla na kostičky nakrájenou anglickou slaninu.... zobrazit recept

RECEPTY

Květákové placičky se sýrem

Postup: Květák si uvaříme v osolené vodě do měkka. Necháme vychladit. Můžeme si jej... zobrazit recept

RECEPTY

Líčka na víně

Postup: Líčka očistíme, odstraníme největší kusy blan a naporcujeme na menší části -... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Kokosový olej

Kokosový olej Vás překvapí svou širokou škálou působnosti. Je to rostlinný olej získávaný z dužniny plodu kokosovníku, neboli kokosového ořechu. Má příjemnou vůni i chuť, při pokojové teplotě je tekutý a v lednici... zobrazit článek

RESTAURACE

Šenovská Bašta

Naše restaurace nabízí výběr jídel tradiční české kuchyně, bohatou nabídkou 50...