3. 5. 2024   |   svátek má Alexej
 

Zapomenuté heslo › Domácí tavený sýr

Název Množství a jednotka
měkký tvaroh 250 g
jedlá soda 1 rovná lžič
máslo 1 cm
sůl

Kuchyně: česká
Příprava: 15 min.
Vaření:
Jarča



Postup
Kostku měkkého tvarohu dáme do misky, vidličkou rozmačkáme a osolíme. Přidáme jedlou sodu a pořádně promícháme. Necháme 10 minut odležet. Rozpustíme 1 cm plátku másla a přidáme k tvarohu. Opět důkladně promícháme.
Podle chuti můžeme přidat lisovaný česnek, bylinky apod.


 


RECEPTY

"Zelená" z krupice a vajíčka

Postup: V hrnci zpěníme plátek másla, zasypeme dvěma lžícemi dětské krupičky a za... zobrazit recept

RECEPTY

Vajíčková pomazánka s hořčicí

Postup: Vajíčka uvaříme natvrdo a necháme vychladnout ve studené vodě. V misce utřeme... zobrazit recept

RECEPTY

Tatarský biftek (tatarák)

Postup: Na přípravu tataráku vybereme co nejkvalitnější maso. Maso naškrábeme ostrým... zobrazit recept

RECEPTY

Piškotová roláda - Vánek

Postup: Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh. Do sněhu zašleháme krupicový cukr, a... zobrazit recept

RECEPTY

Rybí polévka s rybími knedlíčky

Postup: Omyjeme a očistíme, alespoň 5 hlav. Dáme je vařit do hrnce s kořenovou... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Máta

Máta peprná patří mezi nejpoužívanější rostliny. Latinsky se označuje jako Mentha piperita či Mentha × piperita. Běžně se můžete setkat i s mnoha lidovými názvy, které znějí pepřová máta, balšám, větrová bylina, větrové... zobrazit článek

RESTAURACE

U Strakatého koně

Ke stravování můžete využít naši stylovou nekuřáckou restauraci. Naše kuchyně...