19. 5. 2024   |   svátek má Ivo
 

Zapomenuté heslo › Játra s jablky

Název Množství a jednotka
hovězí játra 600 g
jablka 2 ks
cibule 1 ks
olej na smažení
pepř
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 4
Kuchyně: japonská
Příprava: 15 min.
Vaření: 25 min.
Mamut :-)



Postup
Na oleji zpěníme cibulku, orestujeme na proužky nakrájená játra a přidáme oloupané nakrájené jablka. Trošku podlijeme vroucí vodou a společně dusíme, až jsou jablka měkká. Přidáme sojovou omáčku, opepříme a podle chuti osolíme. Jako přílohu by japonci asi zvolili rýži, ale mnohem lepší je to s domácími hranolky a tatarkou. Nic nezkazíme ani bulgurem nebo kuskusem.


 


RECEPTY

Játra na šťávě

Postup: Játra očistíme, odstraníme kanálky a nakrájíme na nudličky. Na oleji osmažíme... zobrazit recept

RECEPTY

Čočková polévka s uzenáčem

Postup: Čočku zalijeme zeleninovým nebo hovězím vývarem, přidáme celé cibule, bobkový... zobrazit recept

RECEPTY

Brambory plněné anglickou a nivou

Postup: Brambory dobře omyjeme a uvaříme vcelku ve slupce v osolené vodě do poloměkka.... zobrazit recept

RECEPTY

Vločková kaše

Postup: Porci vloček třikrát spaříme v cedníku vařící vodou z konvice. Pak vločky... zobrazit recept

RECEPTY

Domácí ostrý kečup s česnekem

Postup: Rajčata omyjeme a očistíme případná škaredá strupatá místa. Vložíme do hrnce i... zobrazit recept

VÝŽIVOVÁ PORADNA

Čím začít?

Napíšu, jak jsem se toho chopila já – třeba to někomu, kdo se ještě neodhodlal,... zobrazit článek

RESTAURACE

Restaurace na Fojtství

Restaurace na Fojství se nachází v malé vesnici Veřovice která leží u západního...