18. 5. 2024   |   svátek má Nataša
 

Zapomenuté heslo › Losos ve slaninovém kabátku

Název Množství a jednotka
losos bez kůže 2 porce
schwarzwaldská šunka 50 g
citronová kůra
estragon sušený
čerstvě mletý pepř
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 2
Kuchyně: česká
Příprava: 10 min.
Vaření: 10 min.
Mamut :-)



Postup
Porce lososa bez kůže nakrájíme na menší části tak, abychom je následně mohli obalit ve slanině. Lehce osolíme, z jedné strany jemně posypeme nastrouhanou citronovou kůrou, okořeníme estragonem a pepřem a každou porci obalíme v plátku slaniny (můžeme použít parmskou nebo schwarzwaldskou šunku). Na rozpáleném oleji opečeme nejprve tou stranou, kde slanina "končí", aby se nám hezky zatáhla, pak opečeme z druhé strany, kde je slanina celistvá. Z každé strany opékáme asi 2 minuty.
Podáváme s brambory, bramborovou kaší nebo třeba s italským krémovým rizotem.


Další fotografie
 


RECEPTY

Játrový guláš

Postup: Kuřecí játra omyjeme očistíme a překrájíme na polovinu. V pánvi na oleji... zobrazit recept

RECEPTY

Mrkvové brambory

Postup: Oloupané brambory a očištěnou mrkev, v poměru 2 : 1, nakrájíme na kostičky. Ve... zobrazit recept

RECEPTY

Bramborový salát

Postup: Brambory uvaříme ve slupce a ještě za horka oloupeme. Nakrájíme je na na... zobrazit recept

RECEPTY

Ovocný (biskupský) chlebíček - cukroví

Postup: Rozinky si namočíme předem alespoň na hodinu do dvou lžic rumu, sem tam je... zobrazit recept

RECEPTY

Bešamel

Postup: Bešamel tvoří základ téměř každé smetanové omáčky. Připravíme si máslo, hladkou... zobrazit recept

VÝŽIVOVÁ PORADNA

Doporučení pro ty, kteří chtějí trvale zhubnout a chystají se k výživovému poradci

Alespoň týden si pište přesně, co jíte, pijete, v kolik hodin přesně, co... zobrazit článek

RESTAURACE

Šenovská Bašta

Naše restaurace nabízí výběr jídel tradiční české kuchyně, bohatou nabídkou 50...