18. 5. 2024   |   svátek má Nataša
 

Výživová poradna › Losos ve slaninovém kabátku

Název Množství a jednotka
losos bez kůže 2 porce
schwarzwaldská šunka 50 g
citronová kůra
estragon sušený
čerstvě mletý pepř
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 2
Kuchyně: česká
Příprava: 10 min.
Vaření: 10 min.
Mamut :-)



Postup
Porce lososa bez kůže nakrájíme na menší části tak, abychom je následně mohli obalit ve slanině. Lehce osolíme, z jedné strany jemně posypeme nastrouhanou citronovou kůrou, okořeníme estragonem a pepřem a každou porci obalíme v plátku slaniny (můžeme použít parmskou nebo schwarzwaldskou šunku). Na rozpáleném oleji opečeme nejprve tou stranou, kde slanina "končí", aby se nám hezky zatáhla, pak opečeme z druhé strany, kde je slanina celistvá. Z každé strany opékáme asi 2 minuty.
Podáváme s brambory, bramborovou kaší nebo třeba s italským krémovým rizotem.


Další fotografie
 


RECEPTY

Slezská česnekačka se sýrem

Postup: Nakrájíme si na kostičky šunku a krajíčky chleba z předešlého dne. Nastrouháme... zobrazit recept

RECEPTY

Rebarborový koláč s tvarohem

Postup: Rebarboru očistíme, odkrojíme konce, oloupeme a nakrájíme na asi centimetrové... zobrazit recept

RECEPTY

Ořechové rohlíčky z křehkého těsta

Postup: Na vál nasypeme mouku s práškem do pečiva, přidáme moučkový cukr, žloutek,... zobrazit recept

RECEPTY

Farmářské fazole s uzeninou

Postup: Slaninu nakrájíme na kostičky, dáme na pánev a na ní zpěníme drobně nakrájenou... zobrazit recept

RECEPTY

Hrníčkové knedlíky

Postup: Rohlíky nakrájíme na malé kostičky a necháme je hodinku až dvě proschnout.... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Éčka v nanucích - jsou bezpečná?

Guma guar, karubin, karagenan, lecitin... co si pod tím máme představit? Tak si těm "éčkům" z testovaných nanuků podíváme na zoubek. Jaká jsou éčka v testovaných nanucích: Téměř u všech "éček" v testovaných výrobcích se jedná... zobrazit článek

RESTAURACE

U Dvořáčků

* DOMÁCÍ KUCHYNĚ* HOTOVKY* SPECIALITY ZE ZVĚŘINY* NOVINKA: WIFI pro hosty ZDARMA