17. 5. 2024   |   svátek má Aneta
 

Zapomenuté heslo › Rafaelo řezy

Název Množství a jednotka
polohrubá mouka 350 g
moučkový cukr 230 g
vejce 3 ks
mléko 250 ml
olej 100 ml
Zobrazit všechny ingredience

moučník
Kuchyně: česká
Příprava: 20 min.
Vaření: 25 min.
Mamut :-)


Jednoduchý, rychlý a žravý moučník.



Postup
Ve větší míse šleháme elektrickým šlehačem celá vejce s dvěma lžícemi vroucí vody a cukrem (230g) asi minutu. Přidáme postupně olej, mléko, promícháme vařečkou, přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva a šleháme na nízký stupeň další minutu. Plech s vyšším okrajem vymažeme máslem a vysypeme polohrubou moukou, nebo ho můžeme vysypat kokosovou moučkou.
100g kokosu smícháme v misce se 100g moučkového cukru. Těsto nalijeme na připravený plech a po celé ploše jej - neupečené - rovnoměrně posypeme kokosem smíchaným s cukrem. Dáme do vyhřáté trouby na 170° a upečeme do růžova asi 25 minut. Ještě horký, ihned po vytažení z trouby polijeme opatrně celý moučník tekutou šlehačkou - záleží na velikosti plechu, někdy stačí jeden kelímek, na velký plech budeme potřebovat až dvě šlehačky.

Poznámka:
Kdo má raději hrníčkovou variantu, tady je množství surovin na hrníčky:
1 hrnek moučkového cukru
1 hrnek mléka
2 hrnky polohrubé mouky
1/2 hrnku oleje
+ 3 vajíčka, 1 prášek do pečiva a 2 lžíce vroucí vody

Na posypání těsta potřebujeme:
1 hrnek strouhaného kokosu
1/2 hrnku moučkového cukru

a na polití hotového moučníku 1 - 2 kelímky šlehačky


Další fotografie
 


RECEPTY

Rafaelo řezy

Postup: Ve větší míse šleháme elektrickým šlehačem celá vejce s dvěma lžícemi vroucí... zobrazit recept

RECEPTY

Cuketový nákyp

Postup: Tři středně velké cukety (asi 650 - 700g) nastrouháme nahrubo do větší mísy -... zobrazit recept

RECEPTY

Králík po provensálsku

Postup: Králíka naporcujeme (můžeme použít jen stehna), omyjeme a hodně potřeme... zobrazit recept

RECEPTY

Bruschetta al pomodoro

Postup: Rajčata nakrájíme na malinké kostičky, dáme do misky, osolíme, opepříme a... zobrazit recept

RECEPTY

Vanilkové rohlíčky podle babičky Aničky

Postup: Na vál dáme mouku a do ní máslo nakrájené na kousky, prosetý mletý cukr, mleté... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Bazalka

Bazalka je aromatická rostlina z čeledi hluchavkovitých. Kvete od června do září. Je původem z Indie a z dalších vlhkých tropických regionů Asie, kde byla pěstována více než 5000 let. Již ve starověkém Řecku ji používali též k... zobrazit článek

RESTAURACE

U Dvořáčků

* DOMÁCÍ KUCHYNĚ* HOTOVKY* SPECIALITY ZE ZVĚŘINY* NOVINKA: WIFI pro hosty ZDARMA