17. 5. 2024   |   svátek má Aneta
 

Výživová poradna › Rafaelo řezy

Název Množství a jednotka
polohrubá mouka 350 g
moučkový cukr 230 g
vejce 3 ks
mléko 250 ml
olej 100 ml
Zobrazit všechny ingredience

moučník
Kuchyně: česká
Příprava: 20 min.
Vaření: 25 min.
Mamut :-)


Jednoduchý, rychlý a žravý moučník.



Postup
Ve větší míse šleháme elektrickým šlehačem celá vejce s dvěma lžícemi vroucí vody a cukrem (230g) asi minutu. Přidáme postupně olej, mléko, promícháme vařečkou, přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva a šleháme na nízký stupeň další minutu. Plech s vyšším okrajem vymažeme máslem a vysypeme polohrubou moukou, nebo ho můžeme vysypat kokosovou moučkou.
100g kokosu smícháme v misce se 100g moučkového cukru. Těsto nalijeme na připravený plech a po celé ploše jej - neupečené - rovnoměrně posypeme kokosem smíchaným s cukrem. Dáme do vyhřáté trouby na 170° a upečeme do růžova asi 25 minut. Ještě horký, ihned po vytažení z trouby polijeme opatrně celý moučník tekutou šlehačkou - záleží na velikosti plechu, někdy stačí jeden kelímek, na velký plech budeme potřebovat až dvě šlehačky.

Poznámka:
Kdo má raději hrníčkovou variantu, tady je množství surovin na hrníčky:
1 hrnek moučkového cukru
1 hrnek mléka
2 hrnky polohrubé mouky
1/2 hrnku oleje
+ 3 vajíčka, 1 prášek do pečiva a 2 lžíce vroucí vody

Na posypání těsta potřebujeme:
1 hrnek strouhaného kokosu
1/2 hrnku moučkového cukru

a na polití hotového moučníku 1 - 2 kelímky šlehačky


Další fotografie
 


RECEPTY

Ossobuco po milánsku

Postup: Plátky ossobuca zaprášíme moukou a ve velkém kastrolu (nebo přímo v pekáči, ve... zobrazit recept

RECEPTY

Hrášek na husto (hrášek na smetaně)

Postup: Dvě plechovky (po 400 g) vyklopíme i s nálevem do hrnce a přivedeme k varu. Na... zobrazit recept

RECEPTY

Medvědí tlapky

Postup: Na vál si navážíme všechny sypké přísady. Hřebíček pomeleme na mlýnku nebo... zobrazit recept

RECEPTY

Rajčatová polévka Arrabbiata s brokolicí

Postup: Brokolici rozebereme na růžičky a dáme vařit do osolené vody. Po chvilce... zobrazit recept

RECEPTY

Špenát

Postup: Na 1 lžíci másla zpěníme cibulku, přidáme mražený (nebo čerstvý nakrájený... zobrazit recept

VÝŽIVOVÁ PORADNA

Jak na to?

Především si musíme určit priority. Pokud se nedokážeme vzdát svého... zobrazit článek

RESTAURACE

Zámeček pod hradem

Restaurace hotelu Zámeček je umístěna v historickém pivovarském sklepení a...