Název | Množství a jednotka |
---|---|
hladká mouka | 500 g |
droždí | 1 kostka |
cukr krupice | 70 g |
mléko | 250 ml |
vejce | 1 ks |
máslo | 70 g |
sůl | špetka |
náplň
Název | Množství a jednotka |
---|---|
rozinky
Upravit ingredienci: rozinky
|
50 g |
nasekané ořechy
Upravit ingredienci: nasekané ořechy
|
50 g |
marmeláda
Upravit ingredienci: marmeláda
|
250 g |
rum
Upravit ingredienci: rum
|
3 lžíce |
mléko
Upravit ingredienci: mléko
|
na potření |
cukr
Upravit ingredienci: cukr
|
na posypan |
skořice
Upravit ingredienci: skořice
|
Postup: Rozinky přelijeme horkou vodou nebo rumem a necháme nabobtnat. Kaštanovou mouku... zobrazit recept
Postup: Připravíme si vývar z kachního nebo husího masa - použijeme buďto drůbky,... zobrazit recept
Postup: Plátky vepřové kýty (ale i krkovičky, kuřecí nebo krůtí prsa) naklepeme,... zobrazit recept
Postup: Vemínko očistíme, odkrájíme všechny tučné části, dáme do velkého hrnce s... zobrazit recept
Postup: Z mléka odebereme asi půl hrnku, ohřejeme tak, aby bylo vlažné. Přidáme lžičku... zobrazit recept
Povedlo se nám přesolit? Omáčky - záleží, jakou omáčku děláme. Smetanové zředíme mlékem s troškou mouky, smetanou, žloutkem rozmíchaným v trošce mléka nebo najemno nastrouhaným syrovým bramborem, omáčku pár minut ještě povaříme.... zobrazit článek
Penzion Hrad - středověká restaurace a ubytováníPro všechny pocestné i hosty...