2. 6. 2024   |   svátek má Jarmil
 

Zapomenuté heslo › Špagety s baby špenátem

Název Množství a jednotka
Baby špenát 125 g
anglická slanina 125 g
smetana ke šlehání 2 ks
eidam 50 g
máslo 1 lžíce
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 4
Kuchyně: italská
Příprava: 10 min.
Vaření: 20 min.
Mamut :-)



Postup
Špagety uvaříme v osolené vodě doměkka - na tři litry vody tři čajové lžičky soli. Na větší pánvi rozehřejeme máslo a orestujeme nadrobno nakrájenou slaninu. Přidáme čerstvý baby špenát (nebo listový špenát) a podusíme (tak pět minut). Opepříme, zalijeme šlehačkou a přidáme nahrubo nastrouhaný eidam a půl lžičky podravky. Nesolíme! Slanina i sýr jsou slané, dosolíme až nakonec, pokud bude třeba. Povaříme, až se sýr rozpustí. Pokud je potřeba, dochutíme solí a pepřem. Podáváme posypané nastrouhaným parmezánem.


Další fotografie
 


RECEPTY

Polévka z hlívy (falešná dršťková)

Postup: Na sádle zpěníme drobně nakrájenou cibuli, jamile začne zlátnout, přidáme... zobrazit recept

RECEPTY

Jahodová/vanilková domácí zmrzlina

Postup: Vejce s krupicovým a vanilkovým cukrem šleháme ve vodní lázni tak dlouho, až... zobrazit recept

RECEPTY

Paccheri plněné mletým masem a hlívou

Postup: Česnek nasekáme najemno a zpěníme na rozpáleném oleji. Přidáme na menší části... zobrazit recept

RECEPTY

Vajíčková pomazánka s hořčicí

Postup: Vajíčka uvaříme natvrdo a necháme vychladnout ve studené vodě. V misce utřeme... zobrazit recept

RECEPTY

Jahodový koláč

Postup: Z hladké mouky, 140g moučkového cukru, 170g másla, tří žloutků a špetky... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Skořice

Voňavá skořice je výborným hřejivým a posilujícím prostředkem, který zahání... zobrazit článek

RESTAURACE

Harcovna

Hostinec - penzion Harcovna se nachází v turisticky atraktivní oblasti...