17. 5. 2024   |   svátek má Aneta
 

Hrášková omeleta

Název Množství a jednotka
sterilizovaný hrášek 4 lžíce
vejce 3 ks
máslo 20 g
sůl
petrželka

večeře
Porce: 1
Kuchyně: česká
Příprava: 05 min.
Vaření: 05 min.
Mamut :-)



Postup
Sterilovaný hrášek necháme v cedníku okapat - na jednu porci potřebujeme 4 lžíce hrášku. Na pánvi rozpustíme máslo, přidáme hrášek, krátce orestujeme (jen aby se prohřál) a zalijeme rozšlehanými, mírně osolenými vejci. Na mírném plameni necháme ztuhnout. Podáváme s pečivem.


Další fotografie
 


RECEPTY

Pomazánka "šupšup"

Postup: Hovězí maso ve vlastní šťávě z konzervy vyklopíme, překrájíme na menší kousky a... zobrazit recept

RECEPTY

Pórková polévka

Postup: Z másla a mouky připravíme jíšku, kterou zalijeme masovým vývarem... zobrazit recept

RECEPTY

Králík na burgundský způsob

Postup: Králíka naporcujeme, můžeme použít také králičí plec, stehna nebo hřbety. Mrkev... zobrazit recept

RECEPTY

Thajské rizoto

Postup: Nejprve uvaříme rýži - velmi dobrá do rizota je rýže Arborio, ale může být i... zobrazit recept

RECEPTY

Zapečený chřest s parmskou šunkou

Postup: Chřest opláchneme, důkladně oloupeme škrabkou cca ze dvou třetin tak, abychom... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Máta

Máta peprná patří mezi nejpoužívanější rostliny. Latinsky se označuje jako Mentha piperita či Mentha × piperita. Běžně se můžete setkat i s mnoha lidovými názvy, které znějí pepřová máta, balšám, větrová bylina, větrové... zobrazit článek

PENZIONY

Horský hotel Sepetná

U nás je vše na dosah, máme ideální polohu uprostřed Beskyd přímo pod nejvyšší...