21. 5. 2024   |   svátek má Monika
 

Pikantní kuřecí křidýlka

Název Množství a jednotka
kuřecí křídla 12 ks
sůl

marináda

Název Množství a jednotka
olej 4 lžíce
jablečný ocet 1 lžíce
dijonská hořčice 1 lžíce
prolisovaný česnek 5 stroužků
sójová omáčka 1 lžíce
Zobrazit všechny ingredience
oběd
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 20 min.
Vaření: 30 min.
Jarča



Postup
Křidýlka si omyjeme, osušíme a osolíme.
Připravíme si marinádu. Do větší misky dáme olej, dijonskou hořčici, rozetřený česnek, jablečný ocet, sójovou omáčku,trochu chilli nebo pálivé papriky a med. Křidýlka důkladně v marinádě obalíme a necháme, nejlépe přes noc, v ledničce odležet.
Pak si dáme na pánev olej a křídla i s marinádou opečeme z každé strany 15 minut.


 


RECEPTY

Zeleninový salát s pečeným masem

Postup: Zeleninu očistíme a nakrájíme. Dáme do mísy, přidáme plechovku mungo klíčků,... zobrazit recept

RECEPTY

BeBe řezy

Postup: Z 1/2l mléka uvaříme vanilkový puding, necháme vychladnout. Změklé máslo utřeme... zobrazit recept

RECEPTY

Olejové koláčky

Postup: Rozinky si namočíme do rumu.,V mléce si rozmícháme droždí. Do mísy prosejeme... zobrazit recept

RECEPTY

Tyrolský bramborový salát

Postup: Brambory uvaříme ve slupce v osolené vodě. Ještě horké oloupeme a nakrájíme na... zobrazit recept

RECEPTY

Gothaj v těstíčku

Postup: Gothajský salám (vcelku) nakrájíme na silnější, asi 1,5 cm plátky. Do každého... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Rozmarýn

Rozmarýn (rozmarýna lékařská, latinsky rosmarinus officinalis) je stálezelená keřovitá rostlina, dorůstající až do 2 metrů. Má velmi příjemnou, pronikavou vůni i pěkné, z čeledi hluchavkovitých snad nejkrásnější ... zobrazit článek

RESTAURACE

Zámeček pod hradem

Restaurace hotelu Zámeček je umístěna v historickém pivovarském sklepení a...