12. 5. 2024   |   svátek má Pankrác
 

Koprová omáčka

Název Množství a jednotka
kopr mražený 1 ks
smetana ke šlehání 200 ml
hovězí vývar 300 ml
mléko 500 ml
hladká mouka 2 lžíce
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 10 min.
Vaření: 20 min.
Mamut :-)



Postup
Na másle připravíme světlou jíšku, zředíme ji vychladlým vývarem, přidáme smetanu a mléko, osolíme, přidáme cukr a povaříme. Jakmile omáčka zhoustne, přidáme kopr, necháme za občasného míchání vařit asi deset minut a nakonec dochutíme octem. Ocet přidáváme po kapkách už do hotové omáčky, aby se nesrazila. Podáváme s vařeným hovězím masem, knedlíkem nebo s vařenými brambory a vejcem uvařeným natvrdo.


 


RECEPTY

Ražniči

Postup: Vepřové plecko nakrájíme nejdříve na plátky, pak na kostky. Uzený bůček také... zobrazit recept

RECEPTY

Pomazánka ze zbytku masa

Postup: Zbytek masa - může být pečené, vařené třeba z polévky, hovězí, vepřové,... zobrazit recept

RECEPTY

Hrachovka - s celým hrachem

Postup: SurovinyPředvařený hráchmouka a sádlo (příp. jiný tuk) na jíšku1 stroužek... zobrazit recept

RECEPTY

Květáková polévka

Postup: Květák opláchneme, odkrojíme košťál, rozebereme na růžičky. Brambory a mrkev... zobrazit recept

RECEPTY

Jehněčí na víně a rozmarýnu

Postup: Jehněčí maso (kolínko, kýtu) pořádně očistíme - odblaníme a poctivě odstraníme... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Meloun - to pravé letní osvěžení

Čas léta nám přináší sluníčko, koupání, dovolenou, pohodičku a relax. Občas i... zobrazit článek

RESTAURACE

Ristorante di Valle

Restaurace je součástí Resortu Farské lúky, který se nachází v centru malebné...