20. 8. 2025   |   svátek má Bernard
 

Hrachovka - s celým hrachem

Název Množství a jednotka
žlutý nebo zelený hrách dvě hrsti
prolisovaný česnek 1 stroužek
jíška
celerová nať
sůl
Zobrazit všechny ingredience

k obědu nebo samosta
Kuchyně: staročeská
Příprava:
Vaření:
Dana Beňaková



Postup
Suroviny

Předvařený hrách
mouka a sádlo (příp. jiný tuk) na jíšku
1 stroužek česneku
majoránka
sůl
celerová nať

Do hrce nasypeme předvařený hrách, zalijeme vodou, dáme vařit (
pozor, pění a rádo "utíká", raděj hrnek větší) přidáme růžovou jíšku, prolisovaný česnek, majoránku. Vaříme do změknutí hrachu. Ke konci vaření dochutíme solí a majoránkou, kterou nemusíme šetřit.
Dobrou chuť.


 


RECEPTY

Marináda na krkovičku

Postup: Do mísy dáme olej - podle potřeby a množství nakládaného masa, na 1kg masa cca... zobrazit recept

RECEPTY

Švestkový džem pečený v troubě

Postup: Švestky umyjeme a vypeckujeme, dáme je na plech s vyšším okrajem a pokapeme 2... zobrazit recept

RECEPTY

Banánové chuťovky

Postup: Banán nakrájíme asi na 1 cm kroužky. Rozinky si naložíme do rumu.Banánové... zobrazit recept

RECEPTY

Játra na šťávě

Postup: Játra očistíme, odstraníme kanálky a nakrájíme na nudličky. Na oleji osmažíme... zobrazit recept

RECEPTY

Frankfurtská polévka

Postup: Na sádle orestujeme drobně nakrájenou cibuli i česnek, přidáme mletou papriku.... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Ubytování na Zlínsku – U Johana

Ubytování Zlín vám poskytne k výletům potřebné náležitosti, které se týkají možností, o kterých se vám doposud nesnilo. Penzion U Johana se vám bude jistě líbit, jelikož nabízí potřebný relax k tomu, abyste si krásně... zobrazit článek

RESTAURACE

U Dvořáčků

* DOMÁCÍ KUCHYNĚ* HOTOVKY* SPECIALITY ZE ZVĚŘINY* NOVINKA: WIFI pro hosty ZDARMA