Osmažíme nakrájenou cibulku. Mleté maso dáme do mísy, osolíme, opepříme, přidáme vajíčko, rohlíky (strouhanku) namočené v mléce a osmaženou cibulku. Promícháme a směsí naplníme očištěné papriky až po okraj, vidličkou napěchujeme a povrch uhladíme. Zpěníme druhou cibulku, vložíme papriky a ze všech stran je opečeme. Podlijeme vývarem tak, aby byly papriky ponořené a dusíme pod pokličkou asi půl hodiny, sem tam obrátíme. Papriky vyjmeme a do vývaru, ve kterém jsme papriky vařili, přidáme rajčatový protlak, pepř, nové koření, bobkový list a doděláme rajskou omáčku. Vlijeme záklechtku, dochutíme cukrem a solí a vložíme zpět papriky, aby se prohřály. Podáváme s knedlíkem.
Žloutky: zbylé žloutky dáme do porcelánového
hrníčku a zalijeme lžičkou oleje.
Chléb: nejlépe je uložený do chlebovky, přikrytý
utěrkou. K chlebu můžeme přidat rozkrojené jablko, vydrží déle vláčný.
Tvaroh: tvrdý tvaroh se...
zobrazit článek