18. 5. 2024   |   svátek má Nataša
 

Piškotový zákusek s broskvemi

Název Množství a jednotka
vejce 5 ks
vroucí voda 5 lžic
cukr mletý 200 gramů
hrubá mouka 200 gramů
prášek do pečiva 1/2 lžičky

dohotovení

Název Množství a jednotka
broskvová marmeláda
BeBe sušenky 2 balíčky
kompotované broskve 700 gramů
vanilkový pudink 1 balíček
studená voda
Zobrazit všechny ingredience
Kuchyně: česká
Příprava: 20 min.
Vaření: 20 min.
Jarča



Postup
Žloutky šleháme s horkou vodou, přidáme cukr a po troškách mouku s práškem do pečiva. Nakonec lehce vmícháme sníh z bílků. Pečeme v mírně vyhřáté troubě asi 20 minut.
Vychladlý korpus potřeme broskvovou marmeládou, na ni položíme BB sušenky , těsně vedle sebe a rozprostřeme okapané kompotové broskve.
Šťávu z kompotu doplníme vodou do 400 ml, dáme 2 - 3 lžíce krupicového cukru a uvaříme vanilkový pudink. Pudinkem
zalijeme broskve a necháme zatuhnout.


 


RECEPTY

Spaghetti Frutti di mare (špagety s plody moře)

Postup: Špagety dáme vařit v dostatečném množství osolené vody. Na olivovém oleji ve... zobrazit recept

RECEPTY

Pangasius s citronovou trávou

Postup: Oloupané syrové brambory nakrájíme na plátky a rozložíme do máslem vymazaného... zobrazit recept

RECEPTY

Citronovo-mandlová srdíčka

Postup: Z mouky, másla, moučkového a vanilkového cukru, mletých mandlí, žloutku a... zobrazit recept

RECEPTY

Obrácené řízky

Postup: Maso (můžeme použít vepřovou krkovičku, krůtí prsa, kuřecí řízky) nakrájíme na... zobrazit recept

RECEPTY

Palačinky

Postup: Ingredience na palačinky smícháme do hladka, nejlépe šlehačem. Na teflonovou... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Máta

Máta peprná patří mezi nejpoužívanější rostliny. Latinsky se označuje jako Mentha piperita či Mentha × piperita. Běžně se můžete setkat i s mnoha lidovými názvy, které znějí pepřová máta, balšám, větrová bylina, větrové... zobrazit článek

RESTAURACE

Il Mercato

Italská restaurace Il Mercato reprezentuje pravou italskou kuchyni s důrazem na...