9. 12. 2022   |   svátek má Vratislav
 

Zapečená brokolice s uzeným masem a sýrem

Název Množství a jednotka
brokolice 500 g
uzené maso 300 g
vejce 4 ks
mléko 150 ml
polohrubá mouka 1 lžíce
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 10 min.
Vaření: 50 min.
Mamut :-)


Vynikající úprava brokolice.



Postup
Pekáček nebo ohnivzdornou misku vymažeme máslem a pečlivě vysypeme strouhankou. Brokolici opláchneme a rozděláme si ji do pekáčku na růžičky, velmi opatrně osolíme. Posypeme nakrájenou uzeninou - můžeme použít uzené maso, párkový, klobásku, šunku, uzený bůček. Zvlášť si ušleháme vejce s polohrubou moukou, práškem do pečiva, mlékem a podravkou, můžeme mírně osolit (1/2 lžičky). Směs vylijeme na připravenou brokolici, a zakryté pečeme na 180° asi 40 minut. Před dopečením posypeme uzeným eidamem a necháme otevřené zapéct dozlatova. Podáváme s brambory nebo kaší.


Další fotografie
 


RECEPTY

Kosmatice - smažené květy černého bezu

Postup: Květy černého bezu (necháme delší stonek, za který je budeme držet) namočíme na... zobrazit recept

RECEPTY

Kefírová buchta

Postup: Cukr s vejcem ušleháme do pěny, přidáme olej, rum, vanilkový cukr, kakao, po... zobrazit recept

RECEPTY

Uhlířské špagety

Postup: Špagety uvaříme v osolené vodě (na 3l vody dám 3 lžičky soli) doměkka. Uzený... zobrazit recept

RECEPTY

Tchýnino "maso na šťávě"

Postup: Cibuli nakrájíme nadrobno a maso na menší kostky. Na sádle opečeme cibuli... zobrazit recept

RECEPTY

Fazolový salát

Postup: Plechovku červených fazolí scedíme a smícháme s kukuřicí, nahrubo nastrouhaným... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Pivovar Vraník na Valašsku

Penzion Vraník – ubytování Zlín je nově zrekonstruováno a nabízí v rámci ubytování 35 lůžek v 8 pokojích a 3 apartmánech. Pokoje jsou vybaveny stylovým dřevěným nábytkem, sociálním zařízením, LCD televizí, lednicí a WIFI.... zobrazit článek

PENZIONY

Pension La Rosa

Svým návštěvníkům nabízí vysokou kvalitu ubytování a služeb v plně...