Název | Množství a jednotka |
---|---|
vařené maso ze slepice | 250 g |
čínské zelí | 1/2 ks |
rajčata | 2 ks |
červená paprika | 1 ks |
sýr Gouda | 50 g |
šunka kuřecí | 50 g |
slunečnicový olej | 30 ml |
bílý vinný ocet | 2 lžíce |
hořčíčné semínko | 1 lžička |
sůl | |
pepř |
Maso a zeleninu nakrájíme nadrobno, šunku a goudu na tenké nudličky a v míse promícháme. Připravíme si zálivku Vinaigrette – olej s vinným octem, hořčičným semínkem a pepřem důkladně promícháme, nejlépe v uzavíratelné sklenici. Zálivkou přelijeme salát a ihned podáváme.
Tip:
Místo slepice můžeme dát zbytky kuřecího, krůtího masa - vařeného nebo pečeného.
Postup: Upečeného králíka obereme a maso nakrájíme na malé kousky. Papriku nakrájíme... zobrazit recept
Postup: Hladkou mouku, moučkový cukr, mleté ořechy a kakao dáme na vál. Přidáme ostatní... zobrazit recept
Postup: Na olivovém oleji opečeme nakrájený česnek a na plátky nakrájenou cibuli.... zobrazit recept
Postup: Třetinu skleničky solené tresky rozmixujeme s majonézou. Není třeba nijak... zobrazit recept
Postup: Ze všech přísad na vále vypracujeme těsto a necháme v lednici alespoň dvě... zobrazit recept
Levandule lékařská – Lavandula angustifolia - půvabná rostlina známá pro svou nezaměnitelnou vůni a léčivé účinky, k nimž se využívá celá nadzemní část rostliny. Původní domovinou levandule je středomoří, má jistý nádech... zobrazit článek
Věnujeme se především domácí české kuchyni. Nakupujeme pouze od předních...