Název | Množství a jednotka |
---|---|
vařené maso ze slepice | 250 g |
čínské zelí | 1/2 ks |
rajčata | 2 ks |
červená paprika | 1 ks |
sýr Gouda | 50 g |
šunka kuřecí | 50 g |
slunečnicový olej | 30 ml |
bílý vinný ocet | 2 lžíce |
hořčíčné semínko | 1 lžička |
sůl | |
pepř |
Maso a zeleninu nakrájíme nadrobno, šunku a goudu na tenké nudličky a v míse promícháme. Připravíme si zálivku Vinaigrette – olej s vinným octem, hořčičným semínkem a pepřem důkladně promícháme, nejlépe v uzavíratelné sklenici. Zálivkou přelijeme salát a ihned podáváme.
Tip:
Místo slepice můžeme dát zbytky kuřecího, krůtího masa - vařeného nebo pečeného.
Postup: Játra očistíme od blanek, omyjeme. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme... zobrazit recept
Postup: Z mléka odebereme asi půl hrnku, ohřejeme tak, aby bylo vlažné. Přidáme lžičku... zobrazit recept
Postup: Dáme vařit 1/2 litru vody a ve 1/4 litru rozmícháme vanilkové pudinky. Až voda... zobrazit recept
Postup: Plátky vepřové kýty (ale i krkovičky, kuřecí nebo krůtí prsa) naklepeme,... zobrazit recept
Postup: Rajčata omyjeme a očistíme případná škaredá strupatá místa. Vložíme do hrnce i... zobrazit recept
Máta peprná patří mezi nejpoužívanější rostliny. Latinsky se označuje jako Mentha piperita či Mentha × piperita. Běžně se můžete setkat i s mnoha lidovými názvy, které znějí pepřová máta, balšám, větrová bylina, větrové... zobrazit článek
Je jen málo míst, kde se člověk cítí opravdu uvolněně a dobře, naše restaurace...