Název | Množství a jednotka |
---|---|
brambory | 2-3 ks |
velká mrkev | 1 ks |
petržel | 1 ks |
malý celer | 1/2 ks |
dětská krupice | 100 g |
máslo | 2 lžíce |
sůl | |
zeleninový bujón |
Na másle zpěníme dorůžova krupici (nesmí se spálit) a zalijeme studenou vodou nebo vývarem (cca 1 litr). Přidáme nastrouhanou kořenovou zeleninu a na kostičky nakrájené brambory, osolíme, opepříme, a za občasného míchání vaříme doměkka. Pro dochucení můžeme použít bujón nebo trochu vegety.
Postup: Nakrájíme si na kostičky šunku a krajíčky chleba z předešlého dne. Nastrouháme... zobrazit recept
Postup: Na vál si dáme prosátou hladkou mouku, mletý cukr, rozkrájené máslo, mleté... zobrazit recept
Postup: Starší, nebo i suchý chleba rozlámeme nebo nakrájíme na kousky a dáme rozvařit... zobrazit recept
Postup: Těstoviny uvaříme v osolené vodě doměkka. Nakrájíme si cibuli nadrobno a... zobrazit recept
Postup: Chobotničky rozmrazíme (předpokládám, že v našich podmínkách čerstvé moc... zobrazit recept
Máta peprná patří mezi nejpoužívanější rostliny. Latinsky se označuje jako Mentha piperita či Mentha × piperita. Běžně se můžete setkat i s mnoha lidovými názvy, které znějí pepřová máta, balšám, větrová bylina, větrové... zobrazit článek
Penzion je díky své poloze na samotě u lesa ideálním místem jak pro rodinnou...