Změklé máslo utřeme s cukrem, přidáme žloutky, mouku smíchanou s práškem do pečiva, mléko, promícháme a lehce vmícháme ušlehaný tuhý sníh. Těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný plech, upečeme při teplotě 180° dorůžova a necháme vychladnout. Broskve vypeckujeme, nakrájíme na čtvrtinky a podusíme se dvěmi lžícemi cukru asi 5 minut. Pokud jsou broskve po podušení moc řídké, vmícháme dvě lžičky vanilkového pudingu rozmíchaného v 50cl studené vody a povaříme dvě minuty. Směs rozetřeme na moučník a necháme zchladnout. Z pomerančového džusu, dvou lžic cukru a vanilkového pudingu uvaříme krém, kterým polijeme připravenou buchtu a dáme do lednice ztuhnout.
Tip: Místo pomerančového džusu můžeme použít broskvový.
Bazalka je aromatická rostlina z čeledi hluchavkovitých. Kvete od června do září. Je původem z Indie a z dalších
vlhkých tropických regionů Asie, kde byla pěstována více než 5000 let. Již ve starověkém
Řecku ji používali též k...
zobrazit článek