Růžičkovou kapustu očistíme, odstraníme škaredé listy a vložíme do hrnce. Přidáme nahrubo nastrouhanou mrkev a brambory nakrájené na kostičky, zalijeme vývarem, osolíme, okořeníme majoránkou a uvaříme doměkka. Slaninu nakrájenou na proužky osmahneme a přidáme do polévky. Na másle a cibulce připravíme růžovou jíšku, vlijeme do polévky. Povaříme 5 minut a dochutíme nastrouhaným česnekem, případně kouskem masoxu.
Tip: Místo slaniny můžeme použít uzené žebro, kousek uzeného nebo na kolečka nakrájenou klobásku.
Kdo to má pořád sledovat, jestli je v jídle nějaké to éčko, řekne
si spousta z nás. Pokud nám ale na našem těle záleží, měli bychom si trochu
toho času na prostudování, alespoň těch nejškodlivějších přídatných látek...
zobrazit článek