17. 5. 2024   |   svátek má Aneta
 

Polévka z růžičkové kapusty

Název Množství a jednotka
růžičková kapusta 500 g
mrkev 2 ks
brambory 3 ks
malá cibule 1 ks
česnek 3 stroužky
Zobrazit všechny ingredience

polévka
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 20 min.
Vaření: 30 min.
Mamut :-)



Postup
Růžičkovou kapustu očistíme, odstraníme škaredé listy a vložíme do hrnce. Přidáme nahrubo nastrouhanou mrkev a brambory nakrájené na kostičky, zalijeme vývarem, osolíme, okořeníme majoránkou a uvaříme doměkka. Slaninu nakrájenou na proužky osmahneme a přidáme do polévky. Na másle a cibulce připravíme růžovou jíšku, vlijeme do polévky. Povaříme 5 minut a dochutíme nastrouhaným česnekem, případně kouskem masoxu.

Tip:
Místo slaniny můžeme použít uzené žebro, kousek uzeného nebo na kolečka nakrájenou klobásku.


 


RECEPTY

Řezy Margot

Postup: Na hrubém struhadle nastrouháme čokoládu Margot. K ní přidáme ostatní... zobrazit recept

RECEPTY

Vosí hnízda (Včelí úly)

Postup: Piškoty rozmixujeme nebo pomeleme a dáme do mísy. Máslo rozpustíme. K pomletým... zobrazit recept

RECEPTY

Domácí sekaná pečeně

Postup: Na přípravu sekané se obvykle doporučuje míchané vepřové s hovězím masem,... zobrazit recept

RECEPTY

Zasmažená česnekačka

Postup: V hrnci osmažíme na lžíci sádla na kostičky nakrájenou anglickou slaninu.... zobrazit recept

RECEPTY

Kotleta s jablky a paprikovou hořčici

Postup: Kotlety omyjeme, osušíme, nasolíme a lehce opepříme. Z jedné strany potřeme... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Kokosový olej

Kokosový olej Vás překvapí svou širokou škálou působnosti. Je to rostlinný olej získávaný z dužniny plodu kokosovníku, neboli kokosového ořechu. Má příjemnou vůni i chuť, při pokojové teplotě je tekutý a v lednici... zobrazit článek

RESTAURACE

Zámek Zábřeh

Restaurant najdete pod původními renesančními klenbami, s otevřeným cihlovým...