13. 5. 2024   |   svátek má Servác
 

Zapomenuté heslo › Ledvinky na smetaně

Název Množství a jednotka
vepřové ledvinky 500 gramů
cibule 1 kus
kmín
hladká mouka 1 lžíce
pepř
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 15 min.
Vaření: 50 min.
Jarča



Postup
Ledvinky odblaníme, důkladně umyjeme a naložíme do mléka nejlépe přes noc. Druhý den je opláchneme, osušíme a nakrájíme na menší kousky.
Na másle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme nakrájené ledvinky a orestujeme. Podlijeme vodou nebo vývarem, osolíme, okořeníme kmínem a dusíme doměkka asi půl až třičtvrtě hodiny. Když je maso měkké, vlijeme záklechtku z mléka a mouky, povaříme pět minut, přidáme šlehačku, prohřejeme a dochutíme solí, cukrem a citronovou šťávou.


 


RECEPTY

Couračka

Postup: Kysané zelí pokrájíme na menší kousky a i s lákem zalijeme 1,5l studené vody,... zobrazit recept

RECEPTY

Rychlé perníčky

Postup: Lískové oříšky nasucho opražíme a v papírové utěrce ještě horké promneme a co... zobrazit recept

RECEPTY

Medové máslo

Postup: Změklé máslo vymícháme s medem, můžeme podle chuti zakápnout troškou citronové... zobrazit recept

RECEPTY

Smažený kapr

Postup: Kapra naporcujeme na řízky, osolíme, potřeme utřeným česnekem a necháme alespoň... zobrazit recept

RECEPTY

Zeleninová frittata

Postup: Na oleji orestujeme drobně nakrájenou cibuli, přidáme salát kunovjanku bez... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Řepa červená

Červená řepa (latinsky beta vulgaris) je naprosto nenáročná dvouletá plodina, která netrpí škůdci ani nemocemi a nevyžaduje žádnou péči, roste téměř sama. Pokud si ji vysejeme na zahrádku, získáme oproti té kupované mnoho... zobrazit článek

RESTAURACE

Šenovská Bašta

Naše restaurace nabízí výběr jídel tradiční české kuchyně, bohatou nabídkou 50...