7. 5. 2024   |   svátek má Stanislav
 

Francouzská cibulová polévka

Název Množství a jednotka
cibule 5 ks
máslo 1 lžíce
olej 1 lžíce
hladká mouka 1 lžíce
bílé víno 1 dl
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 4
Kuchyně: francouzská
Příprava: 15 min.
Vaření: 15 min.
Jarča



Postup
Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Orestujeme ji na másle s trochou oleje dozlatova. zaprášíme moukou a ještě chvíli restujeme. Pak zalijeme vínem a vývarem nebo vodou, osolíme, opepříme. Vaříme asi 15 minut.
Rohlík nebo bagetku nakrájíme na kolečka, posypeme hustě strouhaným sýrem a zapečeme v troubě asi 10 minut.
Opečené sýrové bagetky se sýrem klademe do talířů, zalijeme polévkou a posypeme petrželkou.


 


RECEPTY

Falešný tatarák 2

Postup: Uvařené brambory nastrouháme do mísy. Přidáme mletou sladkou a pálivou papriku,... zobrazit recept

RECEPTY

Čínské čtverečky

Postup: Na vál nasypeme hladkou mouku, cukr, mleté neloupané mandle, kakao, skořici,... zobrazit recept

RECEPTY

Tvarohové knedlíky s borůvkovým žahourem

Postup: Tvaroh smícháme s vajíčky a špetkou soli, smícháme s krupicí a strouhankou a... zobrazit recept

RECEPTY

Plněné ořechy

Postup: Na vál si navážíme všechny sypké přísady. Hřebíček pomeleme na mlýnku nebo... zobrazit recept

RECEPTY

Tortilly plněné vepřovým masem a zeleninou

Postup: Vepřovou kýtu nakrájíme na malé kostičky. Na pánvi rozehřejeme olej, zpěníme na... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

5 důvodů proč navštívit Loket nad Ohří

Důležité královské město, které má v historii mnoho důležitých událostí. Loket nad Ohří je město na Sokolovsku, které vás svou krásou uchvátí. Historie tohoto města sahá až do 12. století, poté se Loket pomalu stává... zobrazit článek

RESTAURACE

Hotel Singer

Stylová restaurace Hotelu SingerO hosty pečuje tým zkušených profesionálů,...