13. 6. 2024   |   svátek má Antonín
 

Zapomenuté heslo › Rajská polévka

Název Množství a jednotka
bobkový list 3 kusy
pepř celý 5 kuliček
nové koření 5 kuliček
cibule 1 kus
mrkev čerstvá 1 kus
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 10 min.
Vaření: 25 min.
Jarča



Postup
Ve čtvrt litru vody povaříme bobkové listy, pepř, nové koření, cibuli a kořenovou zeleninu. Vaříme čtvrt hodiny. Pak přecedíme. V troše vody rozkvedláme mouku a rajský protlak, vlijeme do vývaru a doplníme vodou do jednoho litru. Vše povaříme 10 minut. Dochutíme soli a zelenou petrželi. Do polévky zavaříme rýži.
Rýži si uvaříme zvlášť ve slané vodě.


 


RECEPTY

Zapečený lilek s hlívou ústřičnou

Postup: Nejdříve si připravíme kuskus, mezitím, co bude odpočívat, si nachystáme... zobrazit recept

RECEPTY

Rizoto s cuketou, sušenými rajčaty a olivami

Postup: Cukety očistíme, nakrájíme zalijeme olivovým olejem a orestujeme. Mezitím dáme... zobrazit recept

RECEPTY

Zapečené palačinky s drůbežími játry

Postup: Palačinky: Z mléka, vajec, mouky a soli ušleháme řidší těstíčko. Na teflonovou... zobrazit recept

RECEPTY

Hovězí plátky po znojemsku

Postup: Plátky hovězího masa (kýta, roštěnec) naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme z... zobrazit recept

RECEPTY

Bramboráky (Cmunda)

Postup: Brambory oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Přebytečnou vodu slijeme,... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Cibule

     Štiplavá panenka se stovkou sukýnek. Tak cibuli... zobrazit článek

RESTAURACE

Koishi

Základ nabídky tvoří originálně a moderně pojatá česká klasika a fusion...