2. 5. 2025   |   svátek má Zikmund
 

Rajská polévka

Název Množství a jednotka
bobkový list 3 kusy
pepř celý 5 kuliček
nové koření 5 kuliček
cibule 1 kus
mrkev čerstvá 1 kus
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 10 min.
Vaření: 25 min.
Jarča



Postup
Ve čtvrt litru vody povaříme bobkové listy, pepř, nové koření, cibuli a kořenovou zeleninu. Vaříme čtvrt hodiny. Pak přecedíme. V troše vody rozkvedláme mouku a rajský protlak, vlijeme do vývaru a doplníme vodou do jednoho litru. Vše povaříme 10 minut. Dochutíme soli a zelenou petrželi. Do polévky zavaříme rýži.
Rýži si uvaříme zvlášť ve slané vodě.


 


RECEPTY

Panenka s jemnou pepřovou omáčkou

Postup: Panenku (vepřovou, telecí) nakrájíme na špalíky o délce asi 15 cm. Ze všech... zobrazit recept

RECEPTY

Kachní prsa na zázvoru s wok zeleninou

Postup: Kachní prsa omyjeme, osušíme a nařízneme kůži několikrát do kříže tak, abychom... zobrazit recept

RECEPTY

Jetelinky - trojlístky

Postup: Z mletých lískových oříšků, cukru, citronové kůry a 4 žloutků na vále... zobrazit recept

RECEPTY

Sulc (huspenina)

Postup: Kolínka a nožičky omyjeme a pečlivě odstraníme případné štětiny - buďto je... zobrazit recept

RECEPTY

Těstoviny se sýrovou omáčkou

Postup: V trošce mléka za stálého míchání metličkou pomalu rozpustím na mírném ohni... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Sbíráme éčka...

Kdo to má pořád sledovat, jestli je v jídle nějaké to éčko, řekne si spousta z nás. Pokud nám ale na našem těle záleží, měli bychom si trochu toho času na prostudování, alespoň těch nejškodlivějších přídatných látek... zobrazit článek

RESTAURACE

Zámek Zábřeh

Restaurant najdete pod původními renesančními klenbami, s otevřeným cihlovým...