7. 5. 2024   |   svátek má Stanislav
 

Sterilovaný křen

Název Množství a jednotka
křen syrový 300 gramů
studená voda 200 ml
ocet 1 lžíce
olej 100 ml
cukr mletý 1 lžíce
Zobrazit všechny ingredience

Kuchyně: česká zdravá kuchyně
Příprava: 15 min.
Vaření: 20 min.
Jarča



Postup
Křen nakrájíme na kolečka a umixujeme na kaši s převařenou a vychladlou vodou, octem a olejem. Osolíme, osladíme a plníme do malých skleniček. Pro rychlou spotřebu uložíme do ledničky, jinak sterilujeme asi 20 min.


 


RECEPTY

České buchty

Postup: Trošku mléka (asi čtvrt hrnku) ohřejeme tak, aby bylo vlažné. Přidáme lžičku... zobrazit recept

RECEPTY

Červená řepa pečená v alobalu

Postup: Červenou řepu - množství dáme podle velikosti a počtu osob, na osobu asi dvě... zobrazit recept

RECEPTY

Ražniči

Postup: Vepřové plecko nakrájíme nejdříve na plátky, pak na kostky. Uzený bůček také... zobrazit recept

RECEPTY

Bábovka s perníkem

Postup: Utřeme máslo, cukr, žloutky. Přidáme střídavě mouku, mléko a citronovou kůru. Z... zobrazit recept

RECEPTY

Rajská omáčka s hovězím masem

Postup: Tahle omáčka je původně s hovězím masem, ale protože hovězí je drahé, klidně... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Bazalka

Bazalka je aromatická rostlina z čeledi hluchavkovitých. Kvete od června do září. Je původem z Indie a z dalších vlhkých tropických regionů Asie, kde byla pěstována více než 5000 let. Již ve starověkém Řecku ji používali též k... zobrazit článek

RESTAURACE

FARMA

Stylová restaurace s krbem, bowlingem a letní zahrádkou se nachází v atraktivní...