19. 10. 2021   |   svátek má Michaela
 

Domácí tatarská omáčka

Název Množství a jednotka
rostlinný olej 200 - 250 ml
vejce 1 kus
citrónová šťáva 1 lžíce
plnotučná hořčice 1 lžička
česnek 1/2 stroužku
Zobrazit všechny ingredience

Kuchyně: česká
Příprava: 10 min.
Vaření:
Jarča



Postup
Do vyšší nádoby si dáme olej, vejce, citrónovou šťávu, plnotučnou hořčici, trochu rozetřeného česneku, asi 1/4 drobně nakrájené a spařené cibule, sterilovanou , okurku, špetku pepře a sůl.
Tyčovým mixérem mixujeme na stupeň 2 do zhoustnutí.


 


RECEPTY

Cikánský guláš

Postup: Maso omyjeme a nakrájíme na kostky. Na oleji necháme zesklovatět na kolečka... zobrazit recept

RECEPTY

Celerový salát s ořechy

Postup: Celer oloupeme a nastrouháme nahrubo. V míse smícháme nastrouhaný celer s... zobrazit recept

RECEPTY

Čočka na kyselo

Postup: Čočku uvaříme s bobkovým listem doměkka. Osolíme, opepříme, přidáme zásmažku na... zobrazit recept

RECEPTY

Polské pirohy

Postup: Mouku nasypeme do misky, doprostřed vklepneme 2 vajíčka, přidáme půl lžičky... zobrazit recept

RECEPTY

Hruškový koláč s oříšky a tajemstvím

Postup: Oloupeme dvě větší hrušky a nastrouháme na hrubém struhadle. Pokapeme šťávou z... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Sbíráme éčka...

Kdo to má pořád sledovat, jestli je v jídle nějaké to éčko, řekne si spousta z nás. Pokud nám ale na našem těle záleží, měli bychom si trochu toho času na prostudování, alespoň těch nejškodlivějších přídatných látek... zobrazit článek

ESHOPY

SvětCukrářů.cz

Internetový prodej cukrářských potřeb a surovin, vybavení na pečení, nádobí,...