Ovoce (můžeme použít prakticky jakékoliv ovoce - jahody, maliny, broskve, meruňky, borůvky, kompotované ovoce) umyjeme, případně vypeckujeme a nakrájíme na plátky. Zakysané smetany vlijeme do větší misky, osladíme podle chuti, rozdělíme na dvě poloviny a do jedné vmícháme kakao. Dortovou formu vypláchneme studenou vodou a vrstvíme piškoty - bílá smetana - broskve - piškoty - kakaová smetana - piškoty - bílá smetana - broskve atd, poslední vrstva jsou piškoty, které jen tence pomažeme zbylou smetanou. V lednici necháme přes noc, aspoň pět hodin to chce.
Žloutky: zbylé žloutky dáme do porcelánového
hrníčku a zalijeme lžičkou oleje.
Chléb: nejlépe je uložený do chlebovky, přikrytý
utěrkou. K chlebu můžeme přidat rozkrojené jablko, vydrží déle vláčný.
Tvaroh: tvrdý tvaroh se...
zobrazit článek