18. 5. 2024   |   svátek má Nataša
 

Výživová poradna › Ovocný dort ze zakysané smetany

Název Množství a jednotka
zakysaná smetana 5 ks
moučkový cukr 3-4 lžíce
kakao 1 lžíce
ovoce 250 g
cukrářské piškoty 2 balení

moučník
Kuchyně: česká
Příprava: 15 min.
Vaření:
Mamut :-)



Postup
Ovoce (můžeme použít prakticky jakékoliv ovoce - jahody, maliny, broskve, meruňky, borůvky, kompotované ovoce) umyjeme, případně vypeckujeme a nakrájíme na plátky. Zakysané smetany vlijeme do větší misky, osladíme podle chuti, rozdělíme na dvě poloviny a do jedné vmícháme kakao. Dortovou formu vypláchneme studenou vodou a vrstvíme piškoty - bílá smetana - broskve - piškoty - kakaová smetana - piškoty - bílá smetana - broskve atd, poslední vrstva jsou piškoty, které jen tence pomažeme zbylou smetanou. V lednici necháme přes noc, aspoň pět hodin to chce.

Tip:
Kakao můžeme vynechat.


Další fotografie
 


RECEPTY

Cizrna s krůtím masem na paprice

Postup: Krůtí nebo kuřecí maso nakrájíme na tenké nudličky. Cibuli nakrájíme najemno a... zobrazit recept

RECEPTY

Kuře na halali (falešná svíčková)

Postup: Kuřecí stehna omyjeme a vložíme do papiňáku. Zalijeme zeleninovou směsí Halali... zobrazit recept

RECEPTY

Čokoládová zmrzlina

Postup: V kastrůlku rozpustíme čokoládu na vaření, 4 lžíce medu a 2 lžíce hořkého... zobrazit recept

RECEPTY

Kaštanové řezy

Postup: Cukr, máslo a žloutky utřeme, postupně přidáváme kaštanovou mouku a mléko,... zobrazit recept

RECEPTY

Dvojctihodné koláče

Postup: Z 250 ml mléka odlijeme cca 50 ml do hrnku, přidáme lžičku krupicového cukru a... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Velký test nanuků

Míša tvarohový Mražený tvarohový krém s kakaovou polevou Složení: Tvaroh... zobrazit článek

RESTAURACE

Šenovská Bašta

Naše restaurace nabízí výběr jídel tradiční české kuchyně, bohatou nabídkou 50...