Omyjeme a očistíme, alespoň 5 hlav. Dáme je vařit do hrnce s kořenovou zeleninou, kořením a soli. Zvlášť dáme vařit vnitřnosti z pěti kaprů, také se zeleninou a kořením a soli. Koření dáme do váčku, aby se nám líp vybíralo. Vše povaříme do měkka. Vývar z obou scedíme do jiného hrnce. Připravíme si jíšku z másla a mouky a polévku zahustíme. Dochutíme popřípadě vegetou, solí a zelenou petrželkou. Namočíme si do vody rohlík a pak ho spolu s rybím masem rozmixujeme. Přidáme vejce, pepř a sůl. Z této směsi děláme kuličky, které zavaříme do vroucí polévky.
Máta peprná patří
mezi nejpoužívanější rostliny. Latinsky se označuje jako
Mentha piperita či Mentha × piperita. Běžně se můžete setkat i s mnoha
lidovými názvy, které znějí pepřová máta, balšám, větrová bylina, větrové...
zobrazit článek