27. 7. 2024   |   svátek má Věroslav
 

Vepřové maso v mrkvi

Název Množství a jednotka
vepřové maso 500 gramů
olej
cibule 1 menší
mletá paprika
masový vývar 500 ml
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Kuchyně: česká
Příprava: 15 min.
Vaření: 30 min.
Jarča



Postup
Maso nakrájíme na nudličky. Na oleji necháme zesklovatět cibuli nakrájenou nadrobno. Přidáme nudličky masa a zprudka opečeme. Zasypeme mletou paprikou, podle chuti můžeme přidat trochu pálivé nebo chilli, zalijeme vodou nebo vývarem a dusíme do měkka. Před koncem přidáme nakrájenou mrkev. Nakrájíme ji jako julienne nebo na kolečka.


 


RECEPTY

Olejové koláčky

Postup: Rozinky si namočíme do rumu.,V mléce si rozmícháme droždí. Do mísy prosejeme... zobrazit recept

RECEPTY

Rajčatový kečup

Postup: Rajčata omyjeme a očistíme případná škaredá strupatá místa. Vložíme do hrnce i... zobrazit recept

RECEPTY

Platýz na citronovém másle

Postup: Platýze omyjeme, osušíme papírovou utěrkou (pokud je s kůží, tak u ocasu kůži... zobrazit recept

RECEPTY

Ovocný (biskupský) chlebíček - cukroví

Postup: Rozinky si namočíme předem alespoň na hodinu do dvou lžic rumu, sem tam je... zobrazit recept

RECEPTY

Hovězí po burgundsku (Boeuf Bourguignon)

Postup: Hovězí maso - použijeme zadní, kýtu (vrchní nebo spodní šál), ořech nebo klidně... zobrazit recept

SPOLEČENSKÁ ETIKETA
RESTAURACE

Il Mercato

Italská restaurace Il Mercato reprezentuje pravou italskou kuchyni s důrazem na...