2. 5. 2025   |   svátek má Zikmund
 

Francouzská česnečka

Název Množství a jednotka
česnek 6 stroužků
vepřové sádlo 1 lžíce
masový vývar 1 litr
polévkové koření
vejce 1 kus
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Kuchyně: francouzská
Příprava: 10 min.
Vaření: 10 min.
Jarča



Postup
Prolisovaný česnek osmahneme na oleji, zalijeme asi litrem zeleninového vývaru, dochutíme polévkovým kořením a solí. Z bílku a štipky soli ušleháme tuhý sníh a po lžičkách zavařujeme do polévky. Podáváme s osmahnutou, na kostičky nakrájenou houskou.


 


RECEPTY

Vajíčková pomazánka pikantní

Postup: Vejce uvaříme natvrdo, vychladíme, oloupeme. Do misky dáme nastrouhaná vajíčka,... zobrazit recept

RECEPTY

Hrachovka - s celým hrachem

Postup: SurovinyPředvařený hráchmouka a sádlo (příp. jiný tuk) na jíšku1 stroužek... zobrazit recept

RECEPTY

Punč

Postup: Do vhodné láhve nalijeme rum, přidáme 4 hřebíčky, kousek celé skořice,... zobrazit recept

RECEPTY

Čínské čtverečky

Postup: Na vál nasypeme hladkou mouku, cukr, mleté neloupané mandle, kakao, skořici,... zobrazit recept

RECEPTY

Luxusní cibulová omáčka

Postup: Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno nebo na tenké kroužky a osmažíme na másle.... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Levandule

Levandule lékařská – Lavandula angustifolia - půvabná rostlina známá pro svou nezaměnitelnou vůni a léčivé účinky, k nimž se využívá celá nadzemní část rostliny. Původní domovinou levandule je středomoří, má jistý nádech... zobrazit článek

RESTAURACE

Restaurace F-club

F-club je nekuřácké společenské a rehabilitační centrum v Ostravě-Mariánských...