19. 5. 2024   |   svátek má Ivo
 

Pečené brambory plněné nivou a anglickou slaninou

Název Množství a jednotka
brambory 8 kusu
sýr Niva 200 gramů
anglická slanina 250 gramů
česnek
rozmarýn
Zobrazit všechny ingredience

večeře
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 20 min.
Vaření: 25 min.
Jarča



Postup
Větší brambory ve slupce pečlivě omyjeme, osušíme. Uděláme do nich zářezy, neprokrajíme až do konce! Nesolíme. Niva i anglická slanina jsou slané. Do zářezu vetřeme rozetřený česnek a prostřídáme plátky nivy a slaniny. Celé potřeme olejem, posypeme čerstvým nebo sušeným rozmarýnem a dáme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme asi 20 - 30 minut.


 


RECEPTY

Líčka na víně

Postup: Líčka očistíme, odstraníme největší kusy blan a naporcujeme na menší části -... zobrazit recept

RECEPTY

Pstruh v oříškové krustě

Postup: Pstruhy omyjeme, osušíme, ze všech stran osolíme a necháme odležet.Připravíme... zobrazit recept

RECEPTY

Londýnské řezy

Postup: Z hladké mouky, prášku do pečiva, másla, 120g moučkového cukru a žloutků... zobrazit recept

RECEPTY

Losos s citronovou omáčkou

Postup: Porce lososa bez kůže osolíme, okořeníme citronovým pepřem, vložíme do pekáčku,... zobrazit recept

RECEPTY

Mašličky s brokolicí a kuřecím masem

Postup: Brokolici rozebranou na růžičky a těstoviny dáme vařit každé zvlášť do osolené... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Máta

Máta peprná patří mezi nejpoužívanější rostliny. Latinsky se označuje jako Mentha piperita či Mentha × piperita. Běžně se můžete setkat i s mnoha lidovými názvy, které znějí pepřová máta, balšám, větrová bylina, větrové... zobrazit článek

ESHOPY

Gril Muurikka.cz

Gril Muurikka.cz nabízí originální finské grily Muurikka Smoker a...