Název | Množství a jednotka |
---|---|
skopové maso | 600 g |
rýže Basmati | 350 g |
mrkev | 1 ks |
petržel | 1 ks |
celer řapíkatý | 2 řapíky |
cibule | 1 ks |
hřebíček | 3 ks |
muškátový květ | 1/4 lžičky |
pepř celý | 4 kuličky |
sůl | |
olej na smažení | |
máslo | 25 g |
strouhanka | 2 lžíce |
sýr Čedar | 100 g |
silný hovězí vývar | 700 ml |
Pilaf (pilav, plov) je jídlo z rýže nebo bulguru s různými druhy masa, zeleninou nebo ovocem a kořením. Pilaf je typický pro východoevropskou kuchyni, připravuje se také v jihoasijské kuchyni, na Středním východě, v Ázerbájdžánu je pilaf národním jídlem servírovaným ke slavnostním příležitostem.
Postup: Osmažíme nakrájenou cibulku. Mleté maso dáme do mísy, osolíme, opepříme,... zobrazit recept
Postup: Brambory uvaříme ve slupce v osolené vodě doměkka. Vychladlé brambory oloupeme,... zobrazit recept
Postup: Brokolici rozebranou na růžičky a těstoviny dáme vařit každé zvlášť do osolené... zobrazit recept
Postup: Obě mouky prosijeme na vál, přidáme cukr, nastrouhanou citronovou kůru a trochu... zobrazit recept
Postup: Rybky (plotice, cejnky i jiné) vykucháme, očistíme,umyjeme, osušíme. osolíme,... zobrazit recept
Víte, že podle posledních výzkumů výskytu obezity v České republice má 35%... zobrazit článek