20. 4. 2024   |   svátek má Marcela
 

Krůtí roláda plněná hlívou

Název Množství a jednotka
krůtí prsa 1 kg
parmská šunka 50 g
eidam 100 g
hlíva ústřičná 200 g
cibule 1 ks
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 30 min.
Vaření: 01 h.
Mamut :-)



Postup
Nejprve si připravíme nádivku z hříbků. Hlívu (nebo žampióny, v sezóně čerstvé hříbky) nakrájíme nadrobno a orestujeme na másle a cibulce, počkáme, až se vydusí voda. Osolíme, mírně opepříme. Mezitím rozřízneme krůtí prso na plát, naklepeme, lehce z obou stran osolíme. Poklademe schwarzwaldskou šunkou, plátky eidamu, rozetřeme orestovanou hlívu a plát masa svineme do rolády. Převážeme nití, na pánvi ze všech stran opečeme, pak přendáme do pekáčku, potřeme marinádou z oleje, česneku, provensálského koření a pepře, podlijeme cca deci vody a ve vyhřáté troubě upečeme dozlatova. Podáváme s opečenými brambory, hranolky nebo vařenými brambory.


 


RECEPTY

Kuřecí stehna na jablkách po staročesku

Postup: Kuřecí stehna osolíme, posypeme kmínem a vložíme do pekáčku. Česnek oloupeme a... zobrazit recept

RECEPTY

Pesto z medvědího česneku

Postup: Nejprve v malém mixéru rozmixujeme piniové oříšky, přidáme dvě plné hrsti... zobrazit recept

RECEPTY

Londýnské jidáše

Postup: Všechny suroviny si vytáhneme nejméně dvě hodiny předem, aby měly pokojovou... zobrazit recept

RECEPTY

Hospodský guláš

Postup: Cibuli nakrájíme nadrobno a osmažíme na oleji dozlatova. Mezitím nakrájíme maso... zobrazit recept

RECEPTY

Hanácká zelňačka

Postup: Kysané zelí dáme do hrnce, zalijeme 1l studené vody, osolíme, přidáme pepř,... zobrazit recept

MOUDRÉ RADY BABIČEK

Uskladnění...

Žloutky: zbylé žloutky dáme do porcelánového hrníčku a zalijeme lžičkou oleje. Chléb: nejlépe je uložený do chlebovky, přikrytý utěrkou. K chlebu můžeme přidat rozkrojené jablko, vydrží déle vláčný. Tvaroh: tvrdý tvaroh se... zobrazit článek

RESTAURACE

U Zlatých ručiček

Věnujeme se především domácí české kuchyni. Nakupujeme pouze od předních...