18. 11. 2025   |   svátek má Romana
 

Krůtí roláda plněná hlívou

Název Množství a jednotka
krůtí prsa 1 kg
parmská šunka 50 g
eidam 100 g
hlíva ústřičná 200 g
cibule 1 ks
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 30 min.
Vaření: 01 h.
Mamut :-)



Postup
Nejprve si připravíme nádivku z hříbků. Hlívu (nebo žampióny, v sezóně čerstvé hříbky) nakrájíme nadrobno a orestujeme na másle a cibulce, počkáme, až se vydusí voda. Osolíme, mírně opepříme. Mezitím rozřízneme krůtí prso na plát, naklepeme, lehce z obou stran osolíme. Poklademe schwarzwaldskou šunkou, plátky eidamu, rozetřeme orestovanou hlívu a plát masa svineme do rolády. Převážeme nití, na pánvi ze všech stran opečeme, pak přendáme do pekáčku, potřeme marinádou z oleje, česneku, provensálského koření a pepře, podlijeme cca deci vody a ve vyhřáté troubě upečeme dozlatova. Podáváme s opečenými brambory, hranolky nebo vařenými brambory.


 


RECEPTY

Piškotová roláda - "Tiramisu"

Postup: Do šlehače dáme vejce a cukr a šleháme 15 minut. Pak lehce vmícháme polohrubou... zobrazit recept

RECEPTY

Gnocchi se špenátem a sušenými rajčaty

Postup: Uvaříme noky. Listový špenát podusíme na másle. Do vymaštěného pekáčku dáme... zobrazit recept

RECEPTY

Bramborový salát

Postup: Brambory uvaříme ve slupce a ještě za horka oloupeme. Nakrájíme je na na... zobrazit recept

RECEPTY

Cikánský guláš

Postup: Maso omyjeme a nakrájíme na kostky. Na oleji necháme zesklovatět na kolečka... zobrazit recept

RECEPTY

Květákové placičky

Postup: Uvařený květák rozmačkáme vidličkou, přidáme vajíčko, nadrobno nakrájenou... zobrazit recept

VÝŽIVOVÁ PORADNA

Jak na to?

Především si musíme určit priority. Pokud se nedokážeme vzdát svého... zobrazit článek

RESTAURACE

HACIENDA La Bodega Steak house

Vážení a milí hosté,již v roce 2004 jsme pro Vás otevřeli autentickou...