18. 5. 2024   |   svátek má Nataša
 

Zapomenuté heslo › Krůtí soté

Název Množství a jednotka
krůtí prsa 500 g
olej 1 lžíce
celer bulvový 1/4 ks
mrkev čerstvá 1 ks
cibule 1 ks
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 01 h.
Vaření: 45 min.
Jarča


Soté je kombinace prudce osmaženého masa a dušení. Je to jarní jídlo s přidáním zeleniny.



Postup
Prsíčka nakrájíme na proužky, osolíme, opepříme, zakapneme sójovou omáčkou a poprášíme solamylem. Necháme odležet.
Na pánvi rozehřejeme olej a maso zprudka opečeme. Přidáme nastrouhanou zeleninu, celer, mrkev a nadrobno nakrájenou cibuli, rajský protlak, promícháme podlijeme trochu vodou nebo vývarem a dusíme do měkka.


 


RECEPTY

Pikantní kapří prsty

Postup: Vykuchaného kapra podélně rozkrojíme a odstraníme páteř. Omyjeme a osušíme.... zobrazit recept

RECEPTY

Těstovinový salát s tuňákem

Postup: Těstoviny (nejlíp vrtulky) uvaříme v osolené vodě. V míse smícháme nakrájenou... zobrazit recept

RECEPTY

Kuřecí rolka s petrželkovou vaječinou

Postup: V kuřecích prsou prořízneme kapsu, tu zvenčí i uvnitř osolíme a opeříme. Uvnitř... zobrazit recept

RECEPTY

Western fazole

Postup: Zbytky uzeného masa nakrájíme na kostičky, párky na kolečka. V hlubší pánvi na... zobrazit recept

RECEPTY

Hovězí maso v mrkvi

Postup: Drobně nakrájenou cibuli osmažíme na sádle, přidáme na kostky nakrájené maso a... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Pivovar Vraník na Valašsku

Penzion Vraník – ubytování Zlín je nově zrekonstruováno a nabízí v rámci ubytování 35 lůžek v 8 pokojích a 3 apartmánech. Pokoje jsou vybaveny stylovým dřevěným nábytkem, sociálním zařízením, LCD televizí, lednicí a WIFI.... zobrazit článek

RESTAURACE

Jan Maria

Tradici moravské kuchyně důmyslně mixujeme s moderními trendy. S dobrým jídlem...