Kuře ze všech stran i zevnitř osolíme a na několika místech prošpikujeme slaninou. Pekáček vyložíme proužky slaniny, vložíme do něj kuře, poklademe plátky másla, podlijeme troškou vody nebo vývaru a za občasného podlití výpekem upečeme doměkka. Před úpravou můžeme kuře rozporcovat, bude rychleji upečené.
Tip: Tohle je základní a úplně jednoduchá úprava kuřete - můžeme ji jakkoliv obměňovat. Před podlitím vodou: - místo slaniny kuře potřeme prolisovaným česnekem a posypeme drceným kmínem - osolené kuře posypeme rozmarýnem - anebo k osolenému kuřeti dáme pár snítek čerstvého a kousek másla - kuře posypeme grilovacím kořením (nebo kořením na kuře, 7 bylin, provensálské, adamovy žebra apod) Prostě na co máme chuť...obyčejně a hlavně rychle připravené kuře a chutná pokaždé jinak, jen vyměnit koření :-)
Podívejme se pravdě do očí. Kdo z nás by nechtěl být fit a v
kondici nejen fyzické, ale i psychické. Snad jen hypochondr si libuje v
bolístkách a pofňukávání – my ostatní umíme vzít své zdraví a pohodu do svých
rukou a přesně pro...
zobrazit článek