28. 1. 2022   |   svátek má Otýlie
 

Jahodový pribiňák

Název Množství a jednotka
tvaroh 2 ks
smetana ke šlehání 200 ml
jahodová marmeláda 3 lžíce
piškoty

dezert
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 05 min.
Vaření:
Mamut :-)


Jednoduchý domácí ovocný probiňáček bez konzervantů.



Postup
Tvaroh ušleháme se šlehačkou a se třemi lžícemi jahodové marmelády (malinové, borůvkové, višňové, lesní ovoce, jakoukoliv). Šleháme elektrickým šlehačem asi 4 minuty. Do sklenic dáme pár piškotů a po lžících přidáme krém.


 


RECEPTY

Vajíčková pomazánka

Postup: Vajíčka uvaříme natvrdo, oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Smícháme s... zobrazit recept

RECEPTY

Rančerský salát

Postup: Vejce si uvaříme na tvrdo.Salám Mortadellu nebo Junior, okurky, uvařená vejce... zobrazit recept

RECEPTY

Toskánské rizoto

Postup: Do hlubší pánve dáme máslo, drobně nakrájenou cibuli a nasekaný česnek. Na... zobrazit recept

RECEPTY

Knedlík s vajíčkem

Postup: Na každou porci potřebujeme asi 3-4 plátky knedlíku. Knedlík nakrájíme na... zobrazit recept

RECEPTY

Jogurt s jahodami

Postup: Jahody nakrájíme na kousky a smícháme s bílým smetanovým jogurtem. Můžeme... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Levandule

Levandule lékařská – Lavandula angustifolia - půvabná rostlina známá pro svou nezaměnitelnou vůni a léčivé účinky, k nimž se využívá celá nadzemní část rostliny. Původní domovinou levandule je středomoří, má jistý nádech... zobrazit článek

RESTAURACE

Hospůdka Na Maraláku

Hospůdka v malebném prostředí Beskyd s vynikající domácí kuchyní a příjemnou...